Gündem
  • 22.10.2008 10:13

ŞOK İDDİA! ERGENEKON'UN 1 NUMARASI YENİ EKİP KURUYOR

78’liler Vakfı Sözcüsü Can, ‘Ergenekon’da yargılananlar ‘posa’ diye atıldı kenara, yerine yenileri konuyor. 1 Numara’nın Fenerbahçe’deki ofisinde çalıştığını duyuyorum’ dedi.
12 Eylül darbesinin muhatabı olan 78’liler Vakfı, Ergenekon’un 1 Numarası’nın Fenerbahçe’deki ofisinde, gözaltına alınanların yenilerini belirlemeye çalıştığını savundu. Vakıf sözcüsü Celalettin Can, Aksiyon dergisine yaptığı açıklamada Ergenekon operasyonunun demokrasi için bir fırsat olduğunu belirterek ‘1 Numara’nın kim olduğunu herkes biliyor aslında. Savcı da biliyor’ dedi.
POSALARIN YERİNE YENİSİ
ERGENEKON’UN 1 Numarası ile ilgili ilginç iddialarda bulunan Celalettin Can ‘Bir de 1 Numara efsanesidir gidiyor, sahi kim bu? Bilen biliyor aslında. Savcı da biliyor. Öyleyse neden alınmıyor. Peki, ya diğerleri kim? Peki, 7-8 tamam. Hurşit Tolon ve Şener Eruygur. Aradaki 6 kişi nerede? Şimdi bu işin beynine girilmezse topladığın insanlardan hangi itirafı bekliyorsun? Yukarıdaki beyin, bunların alternatifini koyacak. Bunlar posa diye atıldı bir kenara, yenileri konuyor. Ben 1 Numara’nın Fenerbahçe’deki ofisinde çalıştığını duyuyorum’ dedi.
GÜNLÜKLERİ YAZAN NEREDE
ERGENEKON operasyonlarından beklentilerini anlatan Can şöyle konuştu: ‘Günlükleri yazan nerede yani? Günlüklerin ona ait olduğu kriminal olarak da ispatlandı. Nerede bu adam? Son 30 yılın cinayetlerinin asıl müsebbiplerine dokunulmadı... Sarıkız ve Ayışığı darbelerini yapmak isteyenler, ABD izin vermediği için başarılı olamadı. Biz ABD izin vermediği için darbe yapamayanları yargılıyoruz.’
Medyada Ergenekon telaşı
GAZETECİ ve televizyoncuların Ergenekon davası nedeniyle bütün bir güne yayılan yorucu koşusu, sabah güneşi ile başladı. Canlı yayın araçlarının Silivri Cezaevi önünde konuşlandırılmasının ardından, güneşin doğuşu beklendi. Hazırlıklar bu sırada da kesintisiz sürdü. Hazırlıklarını tamamlayan medya mensupları çaylarını içip, dava süreci hakkında kendi aralarında sohbet etti.
Spikerinden, muhabirine, kameramanına, teknik personelinden, şoförüne kadar herkes gün bitimine kadar Silivri Cezaevi önündeki tatlı telaşa ortak oldu. Ergenekon karşıtı yayınlarıyla dikkat çeken televizyonların muhabir ve spikerleri ise Ergenekon taraftarlarının sözlü - fiili sataşmalarına muhatap oldu, yayınlarını yarıda kesmek zorunda kaldı. Protestocuların televizyonların yayın yaptığı alana girmesine nasıl izin verildiği ise meçhul kaldı.
Savcı Öz, Çakıcı’ya Mumcu’yu sorsun
20. Dönem Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyon Başkan Vekili Tevfik Diker, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün Alaattin Çakıcı’ya, Uğur Mumcu cinayetini sormasını istedi. Mumcu cinayetinden iki gün önce Çakıcı’nın Ankara’da Büyük Otel’de kaldığını ve bunu ispatladıklarını anlatan Yolsuzlukla Mücadele Derneği Başkanı Diker, şunları söyledi:
BİR ADIM ATILSIN
‘ASTSUBAY Hüseyin Oğuz ifadesinde, Çakıcı’nın Mumcu suikastine adı karıştığı konusunda iddialar bulunduğunu söylemişti. Ergenekon Davasıyla ilgili medyaya yansıyan haberlerde Mumcu cinayeti de yer almaktadır. Savcı Öz, Çakıcı’yı sorgulayarak bu ikametin bir tesadüf mü yoksa perde arkasında başka bir şeylerin olup olmadığını araştırmalıdır. Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu’ yu da bu konuda adım atmaya davet ediyorum.’ CİHAN

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER