Dünya
  • 5.10.2008 07:51

ŞOK İDDİA!.. KASIRGA BAHANESİYLE 5 BİN MAHKUM ÖLDÜRÜLDÜ!..

"Katrina Kasırgası sırasında, 5 bin mahkum öldürüldü" ABD eski Temsilciler Meclisi üyesi ve Yeşil Partisi'nin Başkan adayı McKinney'in bu iddiası ülkeyi karıştırdı.
ABD'de Yeşil Partisi'nin Başkan adayı eski Temsilciler Meclisi üyesi Cynthia McKinney, Katrina Kasırgası sırasında 5 bin mahkumun kafasına kurşun sıkıldıktan sonra Lousiana'da bir bataklığa atıldığını öne sürdü. Düzenlediği basın toplantısında iddialarını dile getiren McKinney, kaynağının bir Ulusal Muhafız'ın annesi olduğunu, ancak başka kaynaklar ile de konuştuğunu söyledi. Öldürülen mahkumların çoğunun erkek olduğunu belirten McKinney, öldürenlere de olayı anlatmamaları yönünde bir belgeye imza atıldığını söyledi.
Pentagon biliyor
McKinney, verilerin Pentagon'un bilgisayarında da olduğunu söyledi. Pentagon Sözcüsü Yarbay Les Melynk ise bu iddiaları yalanladı. Melynk, "Rezilce. Amerika'da 5 bin kişi ortadan kaybolacak ve hiç kimse bunun farkına varmayacak. İmkansız" dedi. Katrina Kasırgası, 2005 Ağustos ayında 'kategori 3' şiddeti ile New Orleans'ı vurmuş, kentin yüzde 80'i sular altında kalmıştı. Felakette bin 816 kişi ölmüş ve 81 milyar dolarlık maddi hasar meydana gelmişti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER