Dünya
  • 29.5.2020 12:29

Şok iddia!..BAE Hafter’e siyasi sığınma hakkı vermedi

Libya’nın satılık kanlı diktatörü Hafter’i besleyip savaşa salan BAE’den beklenmedik bir karar çıktı. BAE, Libya’da ardı ardına yenilgiler alan Hafter’e siyasi sığınma hakkı vermedi.

Herkesi şaşkına çeviren haber, fitnebaşı şeyh Zayed’in eski emir erine ait Twitter hesabından çıktı.

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in yakın ismine ait olan ‘gölgesiz’ isimli Twitter adresinden şu bilgi verildi;
- Her ihtimale karşı BAE’den resmi sığınma hakkı için başvuran Hafter’e emirlik olumsuz cevap verdi. Hafter’e sahada başarılı olup ülkesinin başına geçmesinden başka bir yol olmadığı bu şekilde uygun olarak anlatıldı.

Hafter’in yenilmesi durumunda da kendisine kesinlikle siyasi sığınma hakkı verilmeyecek.

Mısır’da yayın yapan ‘Mada Mısır’ isimli gazete de BAE’nin veliaht prensinin verdiği bütün maddi ve manevi desteğe rağmen Hafter’in savaş meydanındaki yenilgilerine çok bozulduğunu yazdı.

Bir yıldır Hafter’den tek bir başarı göremediğinden yakınıyor.
"Mada Masr" gazetesi, BAE ve Mısır'ın Al-Wattia hava üssünü kaybettikten sonra Haftar'ı terk etmek istediklerini iddia etti.
Aynı gazete; Mısır ve BAE'nin Haftar'ın bu olumsuzlukları açacak bir çıkış yonunun da olmadığına inandığını bildirdi.
İtalya'nın "Formico" dergisi, Haftar'ın uğradığı yenilgilerinin sorunu asla askeri olarak çözemeyeceğini gösterdiğini belirterek, “Askeri olarak yaşadığı başarısızlar, onun siyasi olarak da masada olmasına engeldir” değerlendirmesini yaptı.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABER

 

Güncellenme Tarihi : 29.5.2020 12:35

İLGİLİ HABERLER