Sağlık
  • 2.10.2020 10:32

Şok rapor!.. Koronavirüsü atlatan her 10 kişiden 9'unda görülüyor

Çarpıcı araştırma sonucu: Koronavirüsü yenen her 10 kişiden 9'unda görülüyor!

Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayıları tüm dünyada artmaya devam ediyor. Bilim insanları bir yandan virüsü yenecek bir aşı ve ilaç geliştirmek için çalışmalarını sürdürürken bir yandan da hastalığın seyri ve insanlarda yarattığı etkiler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu konuda Güney Kore'de yapılan son araştırmalardan birinin oldukça çarpıcı sonucu ortaya çıktı.

Koronavirüs salgını dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde yayılmaya ve can almaya devam ediyor.

Salgında korkulan olmuş, koronavirüs kaynaklı ölümler dünya genelinde 1 milyonu aşmıştı. Vaka sayıları da her ülkede hızla artmaya devam ederek toplamda 34 milyonu geçmiş durumda.

Dünyanın dört bir yanından uzmanlar büyük bir çabayla virüsü durduracak bir aşı ve ilaç geliştirmek için uğraşırken koronavirüsün insanlar üzerindeki etkilerini araştırmaya da devam ediyorlar.

Güney Kore'de yapılan yeni bir çalışma koronavirüsün etkileriyle ilgili çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı.

Araştırma sonucunu Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA) yetkilisi Kwon Jun-wook açıkladı.

Koronavirüsü yenen kişilerle gerçekleştirilen bu anket çalışmasına göre Covid-19'u yenen kişiler hastalıkla ilgili yan etkileri yaşamaya devam ediyor.

Koronavirüsü yenen her 10 isimden 9'u hastalıktan iyileştikten sonra yorgunluk, psikolojik etkiler, tat ve koku kaybı gibi yan etkileri yaşamaya devam ediyor.

Araştırmanın sonucu koronavirüste vaka sayısının kritik 1 milyon eşiğini geçmesinin, global ekonomideki çöküşün ve ülkelerin sağlık sistemlerinin yaşadığı krizlerin ortasında geldi.

Kwon Jun-wook, verdiği brifingde yapığı açıklamada çalışmanın Covid-19'dan iyileşen 965 kişiden 879'unda hastalığın yan etkilerinin devam ettiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Bu sayı %91.1 gibi yüksek bir orana işaret ediyor. Bu oran da her 10 kişiden 9'unda yan etkilerin görülmesi anlamına geliyor

Yan etkiler içinde en yaygın olarak görüleni %26.2'yle yorgunluk olurken ikinci sırada ise %24.6'yla konsantrasyon güçlüğü bulunuyor.

Diğer yan etkiler arasında psikolojik ve bilişsel fonksiyonlarda sorunlar, tat ve koku kaybı bulunuyor.

Çevrimiçi olarak yayınlanan araştırmanın sonuçlarının kısa süre içinde hakemli dergilerde de yayınlanacağı belirtildi. güney Kore ayrıca 16 ayrı tıp kurumuyla birlikte koronavirüs hastalarının bilgisayarlı tomografi sonuçlarının incelendiği bir araştırmayı yürütmeye devam ediyor

Koronavirüs salgınında Güney Kore'de toplamda 24 bine yakın vaka görülürken 415 kişi virüs yüzünden hayatını kaybetti. İyileşen koronavirüs hasta sayısı ise 21 bin 600 olarak açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 2.10.2020 10:39

İLGİLİ HABERLER