Spor
  • 18.5.2004 00:16

ŞOK TALEP!.. BURSASPOR, LİGİN TESCİL EDİLMEMESİ İÇİN UEFA'YA BAŞVURDU...

EYÜP TURAN - OSMAN AKIN
BURSA  - Süper Lig'den Türkiye İkinci Futbol Ligi'ne düşen takımlardan Bursaspor, ligin tescil edilmemesi için UEFA ve Şike Tahkik Kurulu'na müracaat etti.


Bursaspor Kulübü Başkanı Fikret Üstenci, kulüp binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Futbol Federasyonu'nu sert bir dille eleştirdi. Türkiye'de sıfır gol averajıyla ve 40 puanla ilk kez bir takımın küme düştüğüne dikkat çeken Üstenci, "Bu durum, 2003-2004 sezonunun ne şartlar altında geçtiğinin en açık göstergesidir. Türkiye'de futbol artık spor olmaktan çıkmıştır. Bursaspor da bu oyunlara alet olmadığı, tenezzül etmediği için küme düşmüştür. Son 11 haftaya bakarsak Bursaspor, ligin 3. takımıdır. Sanıyorum, ligin bitimine 3 hafta daha olsaydı Bursaspor yine küme düşecekti. Ligin tescil edilmemesi için UEFA ve Şike Tahkik Kurulu'na müracaat ettik. Bugün bize yapılanlara ses çıkarmayanların yarın kendilerine yapılanlar karşısında konuşma hakkı olmayacaktır. Türkiye'de şu anda Futbol Federasyonu kalmadığı gibi, masa başı oyunlar, kurulan bölge birliği, kaba kuvvet, silah dayamalar ve şaibelerle lig bu hale gelmiştir. Futbolda yaşanan çirkinliklere yaygın medyanın seçkin yazarları ve yorumcuları da alet olmuştur. Alet oldukları yetmezmiş gibi olanları görmemiş, olmayanları da olmuş gibi abartarak yansıtmaktan çekinmeyerek Bursaspor'u hedef göstermişlerdir" dedi.


Öte yandan, Fikret Üstenci, genel kurulun önünü açmak ve yeni oluşumlara imkan tanımak amacıyla yeni dönemde aday olmayacaklarını açıkladı.

Başarısız olduklarını kabul ettiklerini ifade eden Üstenci, "Bursaspor tarihinin en uyumlu yönetim kuruluna sahip olmamıza rağmen, ağır ve yıpratıcı dış etkenler bizlerin başarısını engellemiştir" diye konuştu. Üstenci, yeşil-beyazlı kulübün borcunun 14-15 milyon dolar civarında olduğunu, bunun da vergi borcu faizinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER