Asayiş
  • 25.8.2009 00:00

ŞOK TEHDİT: 'SENİN KAFANI BEN KESECEĞİM!..'

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'la konuşması dinlemeye takılan Bedrettin Dalan, işadamı Rahmi Koç'u "Senin kafan kıymetli, senin kafanı da ben alacağım" diye tehdit etmiş.

Taraf gazetesinin haberine göre, Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Bedrettin Dalan'ın işadamı Rahmi Koç'u tehdit ettiği ortaya çıktı. Üçüncü Ergenekon İddianamesi'nin dokuz no'lu ek klasörüne konan telefon kayıtlarında Dalan, Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu sırada Rahmi Koç'la yaptığı görüşmeyi aktarıyor.

Dalan şöyle diyor: "Rahmi Koç'un yerini yıkıyorum. 'Yıkamazsın' dedi. Ben de 'yav senin fakir fukaradan ne farkın var kanun karşısında' dedim ve yıktım. Bir gün kendi evlerinde dedi ki bana, 'Menderes'i idam ettik sıra sende'. Ben de kendisine şunu dedim: 'Beni Menderes okuttu. Ben onun için kafamı kestim, öyle başladım bu işe. Ama senin kafan kıymetli, senin kafanı da ben alacağım' dedim."

VEHBİ KOÇ AĞLADI

Rahmi Koç'un bu konuşmanın ardından korktuğunu belirten Dalan şunları söylüyor: "Bu sefer korktu. 'Yanlış anlaşıldım' dedi. 'Yok, yanlış anlaşılmadın içindekileri kustun' dedim. Ertesi sabah rahmetli babası geldi. Vehbi Bey ağlıyor hüngür hüngür, 'oğlumu affet' diye. Bir şey yapacağımı zannetti. Dedim Vehbi Amca sen 85 ya da 90 yaşında insansın. Senin bir tane gözyaşına değmez bu iş. Sana yemin ediyorum, şeref sözü veriyorum ben unuttum, sen de unut."

Rahmi Koç'un tekrar kendisine gelerek, kuracağı Maret Fabrikası'yla ilgili görüştüğünü anlatan Dalan, bir günde Koç'a ruhsat verdiğini öne sürüyor: "15 gün sonra Rahmi yine geldi. Maret Fabrikası'nı kuracakmış. 'Ne sen bana, ne de biz sana düşmanız. Vermeyeceksin ama bir daha sorayım' dedi. Ben de dedim ki 'sen vatandaşsın ben de belediye başkanıyım. İstediğini söyle yapılacaksa yapılır, yapılmayacaksa yapılmaz' dedim. 'Maret Fabrikası İstanbul ve Türk ekonomisi için uygun bir şeydir' dedim. Aynı gün eline ruhsatı verdim. Ama adam hâlâ beni sevmez."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER