Gündem
  • 23.5.2013 11:11

ŞOK!.. Ünlü siyasetçi intihar etti!..

Eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Sarıyer’deki evinde ölü bulundu.

İddiaya göre, eski OHAL ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Reşitpaşa Ayhan Sokak’taki çift katlı villasında intihar etti. Olayın ardından polis, Kozakçıoğlu’nun evinin bulunduğu sokakta geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri evde inceleme yaparken, emniyet müdürü yardımcıları da bilgi almak için olay yerine geldi.

ESKİ Olağanüstü Hal Bölge Valiliği (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Sarıyer'deki evinde ölü bulundu. Hayri Kozakçıoğlu'nun Reşitpaşa Mahallesi, Ayhan Sokak, No 2'deki  villada kalbine tek el ateş ederek intihar ettiği öğrenildi. Villanın orta katındaki olay sırasında Hayri Kozakçıoğlu'nun eşinin de evde bulunduğu belirtildi. Haber verilen polisler olay yerine geldi. Olay yeri inceleme ekipleri villada araştırma yaptı. Hayri Kozakçıoğlu'nun olay sırasında dışarıda bulunan kızı haber alır almaz eve koştu. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınındaki villa ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi de aldı.

ESKİ Olağanüstü Hal Bölge Valiliği (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu (75), Sarıyer'deki evinde ölü bulundu. Hayri Kozakçoğlu'nun kalbine tek el ateş ederek hayatına son verdiği belirlendi.

ODA KAPISINI KİLİTLEDİ

Hayri Kozakçıoğlu'nun cansız bedeni Reşitpaşa Mahallesi, Ayhan Sokak, No 2'deki tripleks villadaki evlerinde bulundu. Eşinin kilitli kapıyı açamayıp polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler çilingir çağırdı. Çilingirin açtığı kapıdan içeri girildiğinde Hayri Kozakçıoğlu'nun cesediyle karşılaşıldı. İlk incelemede Kozakçıoğlu'nun, kapısı kilitli odasında göğsüne sıktığı tek kurşunla yaşamına son verdiği belirlendi. Hayri Kozakçıoğlu'nun silahını ateşlediği zaman henüz belirlenemedi. Eşinin bu sırada evin başka bir odasında bulunduğu ve silah sesini duymadığı belirtildi.

POLİS İNCELEME YAPTI

Olay yeri inceleme ekipleri villada araştırma yaptı. Hayri Kozakçıoğlu'nun olay sırasında dışarıda bulunan kızı haber alır almaz eve koştu. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınındaki villa ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi de aldı.

"BUGÜN İÇİN BANA SİPARİŞ VERMİŞTİ"

Bu arada sokaktaki marketçi, Kozakçıoğlu'nu en son dün akşam gördüğünü söyledi. "Sağlığına dikkat eden bir insandı" diyen marketçi, "İntihar edecek bir insan değildi. Bugün için bana sipariş vermişti. 'Süt getirirsin' demişti" diye konuştu.

CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NA GÖNDERİLDİ

Sarıyer'deki evinde ölü bulunan Eski Olağanüstü Hal Bölge Valiliği (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun (75),  cenazesi savcının incelemesinin ardından evinden çıkarıldı. Cenaze Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

BAŞSAVCI VEKİLİNE, KOZAKÇIOĞLU'NUN ÖLÜMÜ SORULDU

SARIYER'deki evinde bu sabah ölü bulunan eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun cenazesi yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yerine gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Emre, Kozakçıoğlu'nun ölümüyle konuştu.

Cenazenin Adli Tıp'a gönderilmesinin ardından olay yerindeki incelemelerini tamamladıktan sonra evden çıkan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mustafa Emre basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başsavcı vekili Emre, "Cenaze, yasa gereğince ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi" dedi. Bir habercinin "İntihar iddiaları doğru mu?" sorusuna Başsavcı vekili Emre, "Yok, hayır. Teknik olarak şu anda bir açıklama yapamayacağım" şeklinde konuştu.
 

KOZAKÇIOĞLU KİMDİR?

Hayri Kozakçıoğlu, 1938’de Manisa Alaşehir’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği, Valilik, Kaymakamlık, Mülkiye Müfettişiliği, Başmüfettişlik, Erzurum Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Adana, Sakarya, Diyarbakır Valiliği, Olağanüstü Hal Bölge Valiliği, İstanbul Valiliği yaptı. 20. dönemde DYP’den İstanbul Milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Kozakçıoğlu, 18 Nisan 1999 seçimlerinden sonra 21. dönem İstanbul milletvekilli olarak Meclis’e yeniden girdi.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:05

İLGİLİ HABERLER