Asayiş
  • 30.6.2010 16:51

SOKAĞA BIRAKILAN PİTBULL 2 KİŞİYİ PARÇALIYORDU!

CEM ULUCAN/İZMİR

Aile, saldırgan köpekten mahalleli tarafından kurtarıldı.

Olay akşam saat 22.30 sıralarında Göksu Mahallesi 649 Sokak Numara 20 önünde meydana geldi. Bir firmada güvenlik görevlisi olarak çalışan Emenullah Şakar eşi Gugerçin Şakar(35), Şerif Tikveşli İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören çocukları Ruhani Şakar(9) ve Hebin Şakar(7) ile birlikte akşam dışarı çıktı. Sokak üzerinde yürüdükleri sırada karşılarına çıkan pitbull cinsi köpek bir anda Şakar ailesine saldırdı.

Saldırgan köpek Hebin Şakar'ın üzerine atlarken, hamle yapan babası Emenullah Şakar, köpeği oğlunun üzerinden aldı. Hebin'in göz kapağı pitbulun pençe darbesi ile çizilirken, pitbul ile boğuşan baba elinden yaralandı. Bu sırada olayı gören mahalle sakinleri ise hemen Şakar ailesinin imdadına koşarak köpeği kontrol altına aldı. Baba Emenullah Şakar durumu polise haber vererek şikayetçi oldu. Sahipsiz olduğu öne sürülen köpek, belediye ekipleri tarafından gözlem altına alındı.

Şakar ailesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek kuduz ihtimaline karşı aşı oldu.

Pitbull cinsi köpeğin başı boş sokakta dolaşmasına anlam veremediklerini belirten baba Emenullah Şakar, "Mahalleliyle birlikte köpeği zor zaptettik. Belediyeler bu sokak köpeklerine bir çözüm bulsun. Mahalle sakinleri imdadımıza koşmasaydı az daha ben ve çocuğum köpek tarafından parçalanacaktık" dedi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan küçük Hebin ise, "Biz geziyorduk. Sonra köpek geldi bize saldırdı. Beni altına aldı. Daha sonra babama saldırdı" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:22

İLGİLİ HABERLER