Dünya
  • 7.2.2017 11:27

Sokak çatışması böyle yaşandı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyon sürüyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nın 168. gününde DEAŞ'a ait 203 hedef ateş altına alındı. Gün içindeki çatışmalarda 21 terörist öldürüldü. TSK'nın destek verdiği ÖSO'ya bağlı birlikler Bizaa 'yı ele geçirmişti. ÖSO'nun sosyal medya hesapları Bizaa'nın alınması sırasında yaşanan sokak çatışmalarının görüntülerini paylaştı. Öte yandan El Bab'dan alınan istihbarat bilgilerine göre terör örgütü DEAŞ karargahlarını sivil nüfusun yoğun olduğu mahalle içlerine kurmuş durumda. TSK ve ÖSO ise DEAŞ hedeflerini vurmadan önce, bölgede sivil olup olmadığı istihbaratını yapıyor. DEAŞ'ın ilçe merkezinde bir caminin altını ve bir sahra hastanesini karargah olarak kullandığı da tespit edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 168'nci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 203 hedef ateş altına alındı. Gün içindeki çatışmalar ve harekatlarda 21 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekat devam ediyor.

Harekatın 168'nci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 138 hedefe ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar baskı altına alındı.

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, El Bab ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 65 DEAŞ terör örgütü hedefine yönelik hava harekatı sonucunda barınma maksatlı kullanılan 64 bina, 1 silahlı araç imha edildi.

Gün içinde gerçekleştirilen hava harekatı ve çatışmalarda toplam 21 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Harekatta bugüne kadar 3 bin 719 el yapımı patlayıcı ve 57 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

KRİTİK KASABA ALINMIŞTI
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu, El Bab’ın 2 kilometre doğusundaki yer alan Bizaa kasabasını DEAŞ’tan geri almıştı. ÖSO'ya bağlı Sultan Murat Tugayı, DEAŞ'la yaşanan sokak çatışmalarının görüntülerini paylaştı.

Son dakika: Sokak çatışması böyle yaşanmış
ÖSO; DEAŞ'ın, teröristleri ve silahları Bizaa cephesine taşımak için kullandığı kanalizasyon tahliye tesisatını bulup, görüntüsünü paylaştı.

MEHMETÇİK EL BAB YOLUNDA
Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Suriye’de bulunan Türk askeri ve harekâtı birlikte yürüttüğü Özgür Suriye Ordusu güçleri, El Bab yolundaki Bizaa kasabasında böyle görüntülendi.

Son dakika: Sokak çatışması böyle yaşanmış

EN BÜYÜK ZORLUK SİVİLLER...
Aralık ayı ortasında başlayan Bab operasyonunda TSK ve ÖSO'nun karşılaştığı en büyük zorluk, terör örgütü DEAŞ'ın sivilleri canlı kalkan olarak kullanması. Savaştan önce resmi verilere göre 64 bin nüfusu olan Bab'da halen on binlerce kişi yaşıyor. Bölgedeki AA muhabirlerinin verdiği bilgilere göre, örgüt, karargahlarını sivil nüfusun yoğun olduğu mahalle içlerine kurmuş durumda. TSK ve ÖSO ise DEAŞ hedeflerini vurmadan önce, bölgede sivil olup olmadığı istihbaratını yapıyor. Bölgedeki TSK unsurlarından alınan bilgiye göre, DEAŞ ilçe merkezinde bir caminin altını ve bir sahra hastanesini karargah olarak kullanıyor. Ancak teröristlerin buralardaki varlığı izlenmesine karşın herhangi bir şekilde saldırı düzenlenmedi.

SURİYE ORDUSU İLERLEDİ

Suriye ordusu ve müttefikleri El Bab kentine güneyden yaklaşarak buradaki DEAŞ militanlarının Irak yönüne uzanan son ikmal hattını kesti. Suriye’deki iç savaşı sahadaki kaynaklarından izleyen İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, ordu ve Lübnanlı Hizbullah örgütü güçlerinin önceki gece El Bab’a güneydoğudan yaklaştığını belirtti. Suriye hükümet güçleri, hava desteğiyle DEAŞ militanlarının kontrolündeki kentin yine DEAŞ’ın elinde bulunan Rakka ve Deyr Ez Zor vilayetleriyle bağlantısını kesmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 7.2.2017 10:29

İLGİLİ HABERLER