Asayiş
  • 29.6.2008 09:51

SOKAK ORTASINDA SATIRLA ÖLDÜRÜLDÜ!

Emekli başkomiserin iki oğlu sokakta uyuşturucu bağımlısı gençlerin saldırısına uğradı. Ağabey ağır yaralandı, kardeşi satırla öldürüldü. Acılı baba polisi önlem almamakla suçladı.

İstanbul Maltepe’de Başıbüyük Mahallesi’nde uyuştkurucu bağımlılarının terörü can aldı. Sokak ortasında iki kardeşin önünü kesen hapçı bir grup, kardeşlerden birini öldürdü, diğerini de ağır yaraladı. Korkunç olay şöyle gerçekleşti: Emekli başkomiser Ethem Coşkun’un oğlu Erhan Coşkun, uyuşturucu kullanan Batuhan Kemer’le bir süredir sorun yaşıyordu.

Maltepe Spor Kulubü’nde lisanslı futbolcu olan ve üniversiteye gitmeye hazırlanan Erhan Coşkun, yolda Batuhan Kemer’le karşılaştı.

Mahallede saldırgan tavırlarıyla tanınan Batuhan Kemer ile Erhan Coşkun’a arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Mahalle sakinlerinin araya girmesiyle kavga sona erdi ve Coşkun evine gitti.

Arkadaşlarıyla geldi

Kavgada dayak yiyen Batuhan Kemer arkadaşları İsmail D., Sezgin G., Dursun A., A.B ve Tarık G.’yi toplayıp döndü. Grup akşam geç saatlerine kadar Erhan Coşkun’u geçtiği sokak üzerinde beklemeye başladı.Erhan Coşkun, küçük kardeşi Atilla Uras Lisesi 2. sınıf öğrencisi Osman Coşkun (15) ile birlikte sokaktan geçince Batuhan Kemer ve arkadaşları tarafından yolları kesildi. İki kardeş ne olduğunu anlamadan satırlar çekildi ve “grup” acımasızca Coşkun kardeşlere saldırdı. Osman Coşkun, karnına ve kalbine aldığı satır darbeleriyle olay yerinde can verirken, ağabeyi Erhan Coşkun da ağır yaralandı.

Adliyeye sevkedildiler

Saldırgan grup anında olay yerinden kaçarak kayıplara karışırken, Osman Coşkun’un cesedi morga, ağır yaralı Erhan Coşkun da, Kartal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki gündür acil yoğun bakımda tutulan Erhan Coşkun, hayati tehlikeyi atlatamadı.

Polis kısa sürede zanlıları yakaladı. Batuhan Kemer ile İsmail D., bıçak ya da satır kullanmadıklarını sürerken, zanlılardan Dursun A’nın cinayeti üstlendiği iddia edildi.

Baba polisi suçladı

Uyuşturucu, çete ve sokak kavgaları ile sık sık gündeme gelen Başıbüyük Mahallesi, bu şok cinayetle sarsıldı. Çevresinde efendiliği ile bilinen Osman Coşkun’un, öldürülmesi üzerine mahallede gerginlik çıktı. Coşkun ailesi ile cinayete adı karışan çocukların aileleri arasında çıkan gerginlik üzerine polis mahallede güvenlik önlemleri aldı.

Osman ve Erhan Coşkun kardeşlerin babası emekli komiser Ethem Coşkun, çocuklarına saldıranların hapçı, uyuşturucu kullanan gençler olduğunu belirterek, “Bunlar sokaklarda terör estiriyor. Herkes bunları biliyor. İki yıldır sürekli çocuklarıma sataşıyorlardı. En sonunda ocağımıza ateş düşürdüler” dedi. Coşkun, polisin bu olayda ihmalinin olduğunu iddia ederek, “Bunlar bilinen, tanınan çocuklar. Polis maalesef burada görevini ihmal etmiştir” dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER