Dünya
  • 28.2.2022 12:17

Sokaklarda sahipsiz cesetler var!

Ukrayna ve Rusya'da yüzlerce kayıp....

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta haber akışı bir an olsun durmazken dünyanın gözü Rus birliklerinin sokak sokak işgal ettiği Ukrayna şehirlerinde. Acı, ölüm ve gözyaşının her geçen dakika arttığı Ukrayna savaşında hem işgalci Rusya güçleri hem de Ukrayna ağır kayıplar vermeye başladı. Binlerce Rus askeri Ukrayna sokaklarında öldürülürken Ukrayna'da da 300 ün üzerinde sivil ve çok sayıda askerin öldüğü belirtildi. Rusya Ukrayna savaşı son dakika bilgilerine göre sokaklarda sahipsiz cesetlerin sayısı artıyor.

Ukrayna'da şehirleri işgal için gönderilern Rus askerleri dün sabah itibarıyla karşılaştıkları yoğun direnişle birçok noktada ya esir düştü ya da öldürüldü. Harkov kenti de kontrolü sağlayan Rusya ordusundan geri alınırken Rusya'nın kaybi binlerle ifade ediliyor. Ukrayna kaynaklarına göre dün 4 bin 300 olan öldürülen Rus askeri sayısı bu sabah itibarıyla 5 binin üzerine çıktı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy "Düşmanın (Rusya) kayıpları çok ağır, çok ciddi. Yüzlerce, yüzlerce sınırımızı geçen ölü asker" şeklinde konuşurken Ukrayna'Lı 352 sivilin de hayatını kaybettiği aktarıldı.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI SON DAKİKA BİLANÇOSU | 352 SİVİL ÖLDÜ, 14'Ü ÇOCUK

Ukranya'nın Rusya saldırılarında patlayan binalar, vurulan ambulanslar görüntülere yansırken konuyla ilgili son açıklama Ukrayna makamlarından geldi. Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rusya'nın saldırıları sonucu 14'ü çocuk 352 sivilin öldüğünü duyurdu. Bakanlık ayrıca saldırılarda 116'sı çocuk bin 684 kişinin de yaralandığını duyurdu.

5 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna'yı işgal için gönderdiği askerlerden de çok sayıda kayıp verdiği belirtilirken Ukrayna kaynakları dün 4 bin 300 olarak duyurdukları öldürülen Rusya askeri sayısını bu sabah itibarıyla 5 bin olarak revize etti.

İşte Rusya Ukrayna savaşından madde madde son dakika haberleri:

ZELENSKİY'DEN TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Rusya'nın Ukrayna operasyonunu kınayan taslağa `evet` oyu kullanan ve Ukrayna'ya yardım gönderen ülkelere teşekkür mesajı yayınladı. Zelenskiy çok sayıda silah, ilaç, mazot ve para yardımı aldıklarını aktardı.

SPORDA RUSYA'YA PEŞ PEŞE KÖTÜ HABERLER

FIFA Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle aldığı yaptırım kararlarını açıkladı. Buna göre

- Rusya'nın ev sahibi olduğu maçlar tarafsız bölgede ve seyircisiz oynanacak. Rusya topraklarında hiçbir uluslararası müsabaka yapılmayacak.

- Rusya'yı temsil eden üye dernek "Rusya" değil, "Rusya Futbol Birliği" adı altında maçlara katılabilecek.

- Rusya Futbol Birliği takımlarının katıldığı maçlarda Rusya bayrağı veya marşı kullanılmayacak.

Öte yandan Uluslararası Judo Federasyonu da Vladimir Putin'in onursal başkanlığını askıya aldı.

UKRAYNA HALKINA MESAJ: MÜMKÜN OLAN TÜM MÜCADELE ARAÇLARINI...

Ukrayna hükümeti halka yönelik bir rehber yayınladı. Bu rehberde "Silahınız olsun ya da olmasın mümkün olan tüm mücadele araç ve ekipmanlarını kullanın" denildi.

SİVİL HALK SAVAŞA ENTEGRE EDİLİYOR

Rehberde ayrıca "Yol işaretlerini sökün. Gece daha aktif olun, ev yapımı yangın çıkarıcı unsurlar kullanın, yolları tahrip edin" denildi

27 UÇAK ve 26 HELİKOPTER İMHA EDİLDİ

Ukrayna Savunma Bakanlığı Rusya Ukrayna savaşının ilk gününden itibaren Rusya ordusuna ait 27 uçak ve 26 helikopterin imha edildiğini açıkladı.

AVRUPA'DA HAVA SAHASI KAPANDI

Rusya uçaklarına yönelik alınan kararla Avrupa'da birçok ülkenin hava sahası kapatıldı.

SOKAKLARDA RUS VE UKRAYNALILARIN CESETLERİ VAR

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürdükçe ölü ve yaralı sayısı da artıyor. Sokaklarda ölen ve yaralananların kaldırılması kolay olmayınca yol ortalarında ölü ve yaralılara dair görüntüler gelmeye başladı.

RUSYA: 1067 HEDEFİ VURDUK

Rusya tarafından da savaşa ilişkin açıklamalar gelirken bugüne kadar 1067 Ukrayna hedefinin vurularak imha edildiği duyuruldu

UKRAYNA'DAN KAÇAN MÜLTECİ SAYISI 368 BİN

Birleşmiş Milletler mülteci ajansına göre Ukrayna'dan kaçan 368 bin mültecinin söz konusu olduğunu ve bu sayının 4 milyona kadar çıkabileceği aktarıldı

1100'DEN FAZLA UKRAYNALI YARALANDI

Ölenlerin yanısıra Ukrayna'da yapılan son dakika açıklamasına göre savaşta bin 100'den fazla yaralı var.

Güncellenme Tarihi : 28.2.2022 12:25

İLGİLİ HABERLER