Spor
  • 29.7.2009 11:33

SOL CAMPBELL ANKARAGÜCÜ YOLUNDA

Türkiye'ye daha önce Mehmet Aurelio, Vederson ve Rafael gibi oyuncuları getiren menajer Ayhan Yeşilbay, ofisinde İHA'nın sorularını cevapladı. Yurt dışından Türkiye'ye gelmek isteyen birçok oyuncu olduğunu ifade eden Yeşilbay, "Darius Vassell'i Ankaragücü'ne getirerek, 100. yılını kutlayan sarı-lacivertli ekibe büyük bir hediye vermiş olduk. Vassell, çok önemli ve profesyonel bir oyuncu. Darius Vassell, Manchester City'de büyük işler yaptı. Ancak Robinho alındıktan sonra Manchester'de kendine yer bulamadığı için Türkiye'yi tercih etti. Biz kendisiyle uzun görüşmelerde bulunduk. O görüşmelerden sonra Vassell araştırmalar yapıp Ankaragücü'nü seçti. Ankaragücü'nde oynamaktan çok mutlu olacağını söyledi. Ankaragücü 100.yıl kutlamalarında birkaç futbolcu daha almak istiyor" diye konuştu.

Vassell'in sakat olmadığını dile getiren Yeşilbay, "Vassel'in sakatlığı mevzu bahis yapıldı. Ancak biz oyuncuyu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirirken birileri başhekimi arayıp 'sakat raporu ver' diye bilgilendirme yapmışlar. Sakatlığında bir sorun yoktu. Ben şuna kızıyorum. Böyle büyük bir futbolcuyu Türkiye'ye getiriyoruz, taraftar büyük bir coşkuyla karşılıyor, bu tip futbolcular hakkında ertesi gün yalan haberler yazılması çok büyük bir yanlış. Açıkçası bizim çok zorumuza gitti. Futbolcu sakat değil, ama sakat olarak nitelendirilmeye çalışıldı. Bunlara dikkat etmeliyiz. Bir de bir televizyon programında bir şahıs benim hakkımda Vassell'in transferinde 30 bin dolar reklam parası aldığımı yazmış. Ben bu menajeri tanıyorum diye nitelendirmiş. Ben 15 yıldır bu işi yapıyorum. Şu an yaşım 41. Türk futboluna birçok oyuncuyu kazandırdım. O şahsa internet yoluyla bir açıklama yaptım. O şahıs bir daha insanlar hakkında abuk subuk şeyler söylemesin. Ben profesyonelce ekmeğim için çalışıyorum" dedi.

Ankaragücü'nün transfer gündeminde yer alan Sol Campbell'in Türkiye'ye gelmek istediğini söyleyen Yeşilbay, "Sol Campbell'in şu an için yüzde yüz bitmişliği yok. Sol Campbell, bu yıl Premier Lig'de Portsmouth formasıyla 33 maça çıktı. Görüşmeler ciddi olarak devam ediyor. Ankaragücü'nün talebi doğrultusunda biz bu oyuncuyu getirmek istiyoruz. Campbell'da herhangi bir sorun yok. Rakamsal olarak birçok konuda kendisiyle anlaştık. Avrupa'nın transfer borsasında konuşulan birçok oyuncuyu üçte bir fiyatına Türkiye'ye getirme şansımız var. Büyük takımlara ben kızıyorum. Çok büyük miktarda paralar verip bunları alıp geliyorlar. Tercih edilirsek çok daha iyi fiyatlara bu oyuncuları Türkiye'ye getirebiliriz. Campbell da bunlardan bir tanesi. Ankaragücü de bu transferi istiyor. İleriki günlerde açığa kavuşacak" diye konuştu.

Dünyada birçok menajerle global olarak iletişim içinde olduklarını belirten Yeşilbay, "Biz Shevchenko, Bechkam ve David'in menajeri ile bir takım görüşmeler yapıyoruz. Middlesbourgh'da oynayan Alman stoper Huth, Türkiye'ye gelmek istiyor. Everton'da oynayan Steven Pienaar bir ara Galatasaray'ın gündemine geldi. Bunların hepsi bizim kontratlı oyuncularımız. Bunlar bizim menajerleriyle ortak çalıştığımız oyuncular. Ben Türkiye'ye birinci derece kaliteli oyuncular getirmek istiyorum. Sadece 4 büyük kulübe değil, Anadolu külüplerine de bu tip oyuncuları getirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER