Yaşam
  • 10.8.2009 15:01

SOL ŞERİDİ KAPATMAK 110 KM'YE ÇIKIYOR

TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, duble yollarda hız sınırını 110 kilometreye çıkarmak için yasal düzenleme yapılacağını bildirdi.
AK Parti Kastamonu il ve ilçe yöneticileri ile İzbeli Çiftliği'nde bir araya gelen Köylü, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Köylü, Trafik Kanunu'nda önemli değişiklikler yapılacağını söyledi.
Araç satışlarında galericilere yetki verilmesinin gündemde olduğunu belirten Köylü, ''İçişleri Bakanlığı galericilere yetki verecek. Bilgisayarlı sisteme girip, araç kayıtları görülebilecek. Duble yollarda hız limiti, 110 kilometreye çıkartılacak. Otoyollarda 120 olan hız limiti devam edecek. Şehir içi azami sürat ise 50 kilometre olacak. Ancak önümüzdeki yıllarda trafik komisyonu, bu limiti duruma göre 20 kilometre artırabilecek'' dedi.
Köylü, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'un isminin de ''Silah Kanunu" olarak değiştirileceğini söyledi.
Konuyla ilgili yasa tasarının TBMM Başkanlığına sunulduğunu hatırlatan Köylü, silahlarla ilgili uygulamaların, AB mevzuatı ile yeni Türk Ceza Kanunu'na uyumlu hale getirileceğini bildirdi.
Köylü, mevcut yasaların, tek yasada toplanması amacıyla hazırlanan Silah Kanunu Tasarısı ile silahların sınıflandırılacağını dile getirerek, tasarıda silahlar ile bunların mühimmatı, aksamı, parça ve aksesuarlarının ithali, üretimi, satışı, imhası, edinimi, taşınması, bulundurulması gibi işlemlerdeki usul ve esaslara yer verildiğini anlattı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER