Medya
  • 29.10.2020 22:29

Solcu TELE1'den Türkiye'ye alçak iftira

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan Tele1 sunucusunun alçak iftirasına tepki

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Tele1 televizyonu sunucusunun polisimize yönelik iddialarına tepki gösterdi. TELE1 sunucusu Almanya'daki alçak polis baskınına tepki gösteren Başkan Erdoğan'ı eleştirerek polisimizin Cemevlerine işediği ve devletin buna sessiz kaldığı iftiralarını atmıştı.

Tele 1 sunucusu Musa Özuğurlu'dan Başkan Erdoğan'a alçak iftira! Merkel'i  bu sözlerle savundu - Takvim

Çataklı, Twitter'dan Tele1 sunucusunun iddialarının yer aldığı görüntüyü paylaşarak, "Bu mübarek gecede iftirayı atan malum Tele1 adlı televizyon kanalını ve bu rezil programın sunucusunu önce Allah'a, sonra yüce milletimize havale ediyoruz. Sadece terörle, hırsızla, uğursuzla uğraşmıyoruz, aynı zamanda içimizdeki Fransızlarla da uğraşıyoruz." açıklamasında bulundu.

TELE1 SUNUCUSUNDAN AKILALMAZ SÖZLER

 Başkan Erdoğan'ın Almanya'da camiye baskını eleştiren sözleri hakkına sınırı aşan TELE1 sunucusu Musa Özuğurlu "Erdoğan'ın camiye baskın yaptınız gibisinden, bunları dini özgürlüklere aykırı olarak değerlendirdi ya da dine büyük bir hakaret olarak değerlendirdi. Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başında olduğu teşkilatın memurları Türkiye'de Cemevleri'ne girip rahatlıkla işeyebiliyorlar ama. Böyle olduğu halde Erdoğan Merkel'i eleştirebiliyor." ifadelerini kullandı.

Tele1 sunucusundan Başkan Erdoğan ve Türk polisine ahlaksız iftira - - Son  Dakika Haberler

TELE1, BAYRAKTAR TB2 İÇİN DE YALAN HABER YAPMIŞTI

Tele1 TV Türk Bayraktar 'TB2 İHA motorlarının askeri kullanım sertifikasına sahip olmadığı haberini yapmış Selçuk Bayraktar da sosyal medyadan "Damadın İHA’ları değil, Milletin S/İHA’ları... Siz isteseniz de uçacak, istemeseniz de!" cevabını vermişti.

RTÜK BAŞKANI EBUBEKİR ŞAHİN'DEN TEPKİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Tele 1 ekranlarında kamuoyu vicdanını rahatsız eden açıklamalar dikkatimizden kaçmamıştır. Tele 1 sunucusunun bahse konu yayında muhalefet etme psikolojisiyle kahraman polislerimize iftira atması kabul edilemez. Kendisini esefle kınıyorum.

Kamu görevi yürüten yayıncıların gazetecilik ilkelerini unutarak toplumda infial oluşturabilecek açıklamalar yapma özgürlüğü yoktur. RTÜK olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Söz konusu yayınla alakalı inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadeleriyle tepki gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 29.10.2020 22:44

İLGİLİ HABERLER