Asayiş
  • 30.1.2022 23:59

Son 1 ayda tam 172 terörist öldürüldü

Zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen terörle operasyonlarını kararlılıkla devam ettiren Mehmetçik, son bir ay içinde toplam 172 teröristi etkisiz hale getirdi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, terörle mücadele zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen kararlılıkla ve artan bir tempoda devam ediyor.

“Terörist neredeyse hedef orası” anlayışıyla gerçekleştirilen operasyonlarda 1 Ocak'tan itibaren Irak'ın kuzeyinde 25, Suriye'nin kuzeyinde 147 olmak üzere toplam 172 terörist etkisiz hale getirildi.

GEÇEN SENE 2 BİN 883 TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Söz konusu süreçte Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı uçaklar ve SİHA'larla 25 hava harekatı düzenlendi, terör örgütüne ait çok sayıda hedef imha edildi.

Geçen sene gerçekleştirilen 397 operasyonda da 2 bin 883 terörist etkisiz hale getirilmişti.

 

Son 1 ayda 172 terörist öldürüldü #1

 

SICAKLIKLAR SIFIRIN ALTINDA

Bununla birlikte ülke genelinde soğuk hava etkili olurken, Mehmetçik’in zorlu hava ve arazi şartlarındaki mücadelesi birkaç aydır devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, binlerce metre rakımlı çok sayıdaki üs bölgesinde kar altında ve sıfırın altındaki sıcaklıklarda vatan nöbetini sürdürüyor.

KAR KALINLIĞI 7 METREYE ULAŞTI

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı yurt içi ve sınır ötesindeki üs bölgelerinden 488’inde gece sıcaklıkları eksi 20 derecenin altına indi.

Yine bu üs bölgelerinden birçoğunda kar kalınlığı 5 metreyi aştı. Irak'ın kuzeyindeki Misolok üs bölgesinde dün gece sıcaklık eksi 39 olarak ölçülürken, kar kalınlığı 7 metreye ulaştı.

 

Son 1 ayda 172 terörist öldürüldü #2

 

OPERASYONLAR DAHA TEMPOLU SÜRÜYOR

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, gerek üs bölgeleri gerekse personelin kıyafetleri konusunda zorlu hava şartlarına ilişkin hazırlıkların çok önceden tamamlandığını vurguladı.

Yapılan hazırlıklarla tüm bu zor hava ve arazi şartlarına karşı Mehmetçiğin faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini belirten yetkililer, bulundukları bölgelerde düzenli olarak devriye ve pusu/dinleme faaliyetleri gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının operasyonlarını artan bir tempoda sürdürdüğünü bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 30.1.2022 20:39

İLGİLİ HABERLER