Dünya
  • 2.8.2022 00:58

Son dakika.. CIA El Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'yi öldürdü

ABD, Afganistan'daki insansız hava aracı saldırısında El Kaide lideri Ayman el-Zawahiri'yi öldürdü

Haber ajansı Reuters, ABD resmi kaynaklarına dayandırdığı haberinde, El-Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'nin, CIA'in hafta sonu Afganistan'da düzenlediği operasyonla öldürüldüğünü iddia etti.

The death of Ayman al-Zawahri and the future of al-Qaida

Associated Press'in Pazartesi günü bildirdiğine göre, ABD'nin hafta sonu Afganistan'da düzenlediği hava saldırısında El Kaide'nin üst düzey lideri Ayman el-Zawahri öldürüldü.

Beyaz Saray haberi hemen doğrulamadı. Ancak Başkan Joe Biden, Afganistan'daki "önemli" bir El Kaide hedefine karşı başarılı bir terörle mücadele operasyonunu duyurmak için Pazartesi gecesi (Bu gece) açıklamalar yapacak.

Başkan'ın programında yapılan son dakika güncellemesine göre Biden, Beyaz Saray'da COVID-19'un geri tepme vakasıyla mücadele ederken izole kaldığı için saat 19:30 ET'de konuşacak.

Bir yönetim yetkilisi, hafta sonu boyunca ABD'nin Afganistan'daki "önemli bir El Kaide hedefine karşı terörle mücadele operasyonu düzenlediğini" söyledi. "Operasyon başarılı oldu ve herhangi bir sivil can kaybı olmadı."

Duyuru, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinden yaklaşık bir yıl sonra geldi ve Taliban'ın iktidara dönüşü sırasında Amerika'nın en uzun savaşını sona erdirdi.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

 

Güncellenme Tarihi : 2.8.2022 01:07

İLGİLİ HABERLER