Gündem
  • 3.5.2021 13:20

Son dönemde çok sayıda FETÖ'cünün yakalanmasının sırrı ortaya çıktı

Soylu’dan FETÖ’cüleri korkutan açıklama

Haber Merkezi – İçişleri Bakanı Soylu, Kürdistan Bölgesi'ndeki operasyonlarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Metina bölgesinde kontrolü sağlamak için üs kurulacağını söyledi.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerine yaptığı sunumda Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Metina bölgesinde üs kurulacağını söyledi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Soylu, Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde yer alan Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'deki askeri operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Kürdistan Bölgesi’nde PKK’ye karşı operasyonların süreceğini ifade eden Soylu, "Metina bölgesi önemli bir yer. Tıpkı Suriye'de olduğu gibi, burada üs kuracağız ve bölgenin denetimini yapacağız. Bu bölge Kandil’e geçiş hattı, bu hattı kontrol altında tutacağız" diye konuştu.

Soylu, Fethullah Gülen cemaatine yönelik operasyonlar hakkında ise şunları söyledi:

"Son dönemlerde ortaya çıkartılan yeni kripto FETÖ'cülere yönelik operasyonlar, ankesörlü telefon konuşmalarına ilişkin taramayı tüm Türkiye'ye yaymaktan kaynaklanıyor" diyen Soylu, şöyle devam etti: "Daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ankesör konuşmalarını incelemiştik. Artık tüm illeri bu kapsama aldık. Türkiye genelindeki tüm ankesörlü konuşmalar taranmaya başladı. Son dönemde artan operasyonlar da ve gözaltılar da bu yeni çalışmadan kaynaklanıyor."

Güncellenme Tarihi : 3.5.2021 13:32

İLGİLİ HABERLER