Gündem
  • 21.11.2019 12:36

Son sözleri ortaya çıktı: "Allah'ından bulsun"

Yaşar Büyükanıt'ın son sözleri ortaya çıktı: "Allah'ından bulsunlar"

Recep Tayyip Erdoğan'ın başında olduğu meşru hükümete darbe tehdidin yapıldığı 27 Mayıs e-muhtırasının mimarlarından Yaşar Büyükanıt, son röportajında kendisinden helallik isteyen diğer bir darbeci güruhu olan FETÖ'cülerle ilgili "Allah'ından bulsunlar" demişti.

Türk siyasi tarihine meşru hükümete ‘darbe’ tehdidinin yapıldığı 27 Nisan e-muhtırası ile geçen 25'inci Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Büyükanıt’ın verdiği son röportajında FETÖ'cüler ilgili "Hepsi Allah'ından bulsun" dediği ortaya çıktı.

Meşru hükümeti ‘darbe’ ile tehdit etmişti

25'inci Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile 27 Nisan 2007 tarihinde gece saat 23.20’de Genelkurmayı’ın resmi internet sitesinde bir bildiri yayımlamış, ‘laiklik’ üzerinden o dönem Başbakanlık görevini yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve meşru hükümeti ‘darbe’ ile tehdit etmişti.

Yıllar sonra açıklama yapmıştı

15 Temmuz'da kanlı bir darbe girişimiyle milletin iradesine el koymaya kalkan FETÖ'nün; yargı yapılanmasına yer alan Şemdinli soruşturması savcısı Ferhat Sarıkaya, gözaltına alınmıştı. Sarıkaya'nın gözaltına alınmasının ardından Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, yıllar sonra açıklama yapmıştı.

Seçilmiş hükümere ‘darbe’ sopasını göstermekten geri durmayan Büyükanıt, geçen yıl kasım ayında verdiği son röportajda, bazı Fetullahçıların kendisinden helallik istediğini iddia ederek "Hepsi Allah'ından bulsun" demişti.

‘Darbeci’lere hakkını helal etmedi

O dönemde, terörle mücadele eden komutanlara terör örgütü yöneticisi dendiğini ifade eden Büyükanıt röportajında şunları söylemişti;

"Terörle uğraşan, mücadele eden komutana ‘terör örgütü yöneticisi' dediler. Akıl, mantık alacak gibi değil. Aynı adam benden helallik istiyor. Bunlar maşa oldukları için hepsi Allah'ından bulsun. Memleketin gerçek savcı ve hakimlere ihtiyacı var. Yalan, iftira ve pislik atan bu kişileri son nefesimde bile affetmem. Gerçek olmayan, onur kırıcı tutum içinde bulunanlar, gerçeklerin geç de olsa bir gün ortaya çıkacağını bilmeli."

Güncellenme Tarihi : 21.11.2019 12:45

İLGİLİ HABERLER