Yaşam
  • 30.6.2009 00:03

SONUNDA BU DA OLDU!.. İNTERNETTEN KIZ İSTEDİ!..

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden bu yıl mezun olan 25 yaşındaki Alper Uğurlu, 3 yıl önce sanal alemde Polonyalı İngilizce Öğretmeni Oliwia Biedzka (32) ile tanıştı.

Oliwia Biedzka'yı geçen yaz Denizli'ye davet eden Alper Uğurlu, Pamukkale'yi gezdirdiği kız arkadaşına burada evlenme teklif etti.

Biedzka'nın teklifi kabul etmesinden sonra sıra ailelerin ikna edilmesini geldi. Gençler, ailelerini internet üzerinden kamera yardımıyla görüntüleyerek birbiriyle tanıştırdı. Bu arada tercümanlık yapan çift, ailelerin internet ortamında sohbet etmesini sağladı.

Görüşmelerin sonunda Uğurlu ailesi, kameradan Oliwia'yı istedi. Türkiye-Polonya arasında internet üzerinden gerçekleşen isteme töreninde, Biedzka ailesi teklifi kabul etti.

Denizli'ye gelen Polonyalı konuklar, çiftin nikahında hazır bulundu. Alper Uğurlu ile Oliwia Biedzka, Denizli Belediyesi Nikah Salonu'nda dünya evine girdi.

Çift, resmi nikahın kıyılmasının ardından Oliwia Uğurlu'nun Müslümanlığa geçmesi için Denizli Müftülüğüne başvurdu.

Denizli Müftüsü Mehmet Köse, gerçekleştirilen prosedürün ardından Oliwia Uğurlu'ya Kur'an-ı Kerim'in İngilizce baskısını hediye etti.

Alper ile internette tanıştıklarını belirten Oliwia Uğurlu, ''Onu çok seviyorum. Türk olması beni daha çok yaklaştırdı. Üç yıldır konuşuyorduk. Bizim gibi, ailelerimiz de internette açılan kamera sayesinde tanıştı, sohbet etti. Ben Alper'e ve Pamukkale'ye hayranım'' dedi.

Alper Uğurlu ise kısmetinin Polonya'da olduğunu belirterek, ''İnternette birbirimize aşık olduk. Ailesi Türkiye'de kalmasına izin verdi. Denizli'de İngilizce öğretmenliği yapacak'' diye konuştu.

Alper Uğurlu'nun annesi Cansever Uğurlu da gençlerin tanışıp anlaştıklarını, kendisine söyleyecek fazla bir sözün kalmadığını belirterek, gelininin adının bundan sonra Elif olacağını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER