Asayiş
  • 25.9.2013 12:07

Sordukları adrese götürdü, öldürüldü

KONYA'da 3 kişiyi sordukları adrese götüren 21 yaşındaki Muhammet Gültekin, burada çıkan tartışma sırasında 20 yaşındaki Rıdvan Y. tarafından kalbinden bıçaklandı. Gültekin  hayatını kaybederken, gözaltıa alınan şüpheli Rıdvan Y., ''3 kişi, sevgilimi zorla otomobile bindirmeye çalıştılar. Ben de bıçağı rastgele salladım'' dedi.

Olay, geçen cumartesi günü saat 22.30'da merkez Meram İlçesi Mehmet Vehbi Mahallesi Ressam Şefik Sokak'ta meydana geldi. Mardin'den gezmek için otomobille İzmir'e giden 17 yaşındaki İ.T, arkadaşları 18 yaşındaki İ.K.ve 22 yaşındaki A.Ç., Konya kent merkezinde mola verdi. Kentte gezdikleri sırada, kaldırıma atılmış üzerine kadın adı ve telefon numarası bulunan kartvizit buldu.

14 YAŞINDAKİ KIZLA CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEK İSTEMİŞLER

Telefon numarasını arayan 3 arkadaş, iddiaya göre telefonu açan 14 yaşındaki G.K. ile cinsel ilişkiye girmek için 60 liraya anlaştı. Mehmet Vehbi Mahallesi'nde 3 kişiyle buluşan G.K., iddiaya göre, gençlerden 60 lirayı alıp, "Siz burada bekleyin ben hemen geliyorum" diyerek ortadan kayboldu. 3 arkadaş bir gün sonra tekrar G.K. ile temasa geçip, ilişkiye girmek istediğini belirtip evinin adresini aldı.

SORDUKLARI ADRESE GÖTÜRDÜ, ÖLDÜRÜLDÜ

Yeniden Mehmet Vehbi Mahallesi'ne gelen 3 kişi, yolda gördükleri Muhammet Gültekin'e, adresi sordu. Gültekin de aynı yöne gittiğini belirtip, 3 kişinin aracına bindi ve sordukları adrese götürdü. İ.K., burada G.K.'dan bir gün önce kendilerinden aldığı 60 lirayı istedi. Bunun üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışmaya G.K.'nin sevgilisi Rıdvan Y. de katıldı. Rıdvan Y., yanında bulundurduğu bıçağı rastgele sallayarak 3 kişinin üzerine yürüdü. Bu sırada bıçak, 3 kişiyi sordukları adrese getiren ve yaklaşık 10 gün önce vatani görevini tamamlayıp terhis olan Gültekin'in kalbine saplandı.

Gültekin kanlar içinde yığılırken 3 kişi ile G.K ve sevgilisi hızla olay yerinden uzaklaştı. Gültekin, çevredekiler tarafından çağrılan ambulansla, Mevlana Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Olayın ardından çalışma başlatan polis, ölen Gültekin'in en son teyzesinin oğlu Ömer Ulusoy ile görüştüğünü belirledi. Ulusoy, ifadesinde kuzeninin en son, 3 kişiyi sordukları adrese götürdüğünü ve otomobilin üzerinde de 'Mistik' yazdığını söyledi.

POLİS, 'MİSTİK' YAZISINDAN İZ SÜRDÜ

Bunun üzerine polis, çevredeki güvenlik kameraları ile il genelindeki mobese görüntülerini inceleme altında aldı. Yapılan inceleme 'Mistik' yazılı aracın Afyonkarahisar yönüne gittiği saptandı. Araç, Afyonkarasihar'da durduruldu ve içindeki 3 kişi gözaltına alındı.

İfadelerinin ardından serbest bırakılan 3 kişinin olayı anlatması üzerine polis dün 'Fuhuşa aracılık ve yer temin etme, adam yaralama ve hırsızlık' suçundan kaydı bulunan Rıdvan Y. ile sevgilisi G.K.'yi, genç kızın ablasının evinde gözaltına aldı. Evde yapılan aramada da Rıdvan Y.'nin yastığının altında suç aleti bıçak ele geçirildi. Suçunu itiraf eden Rıdvan Y. polise verdiği ilk ifadesinde, ''Eve gelen 3 kişi sevgilimi zorla otomobile bindirmeye çalıştılar. Bende bıçağımı çıkararak sallamaya başladım'' dediği öğrenildi. G.K., Çocuk Şube'deki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Rıdvan Yalman adliyeye sevk edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:44

İLGİLİ HABERLER