Spor
  • 22.1.2015 17:05

Sosa’dan Türk futboluna ‘rol model’ örneği

Antalya Side’de ikinci yarı kamp hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş’ta, bugünkü antrenman sonrası Arjantinli futbolcu Jose Ernesto Sosa basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Liverpool eşleşmesi, derbi maçlar, lig ve takımın son durumu hakkında bilgi veren Sosa, Arda Turan hakkında da önemli noktalara değindi.
Sosa, ilk yarıda takım olarak yaptıkları bazı hatalar olduğunu söyleyerek söze başladı. Arjantinli futbolcu, bunlardan ders çıkarmaları gerektiğini ve bu hataları ikinci yarıda tekrarlamak istemediklerini de ayrıca belirtti.

“LİGİN İKİNCİ YARISI DAHA ZORDUR”
Jose Ernesto Sosa, kampın kendilerine yararlı olduğunu vurgulayarak, “Fiziki olarak hazırlanmaya çalışıyoruz. Ligin ikinci yarısı daha zordur, fiziksel anlamda futbolcular zorlanır. Bu etaplara takım halinde hazırlanıyoruz. Takım halinde aynı çizgide devam edeceğimize inanıyorum. İlk yarıda yaptığımız bazı hatalar vardı, bunlardan ders çıkarmak ve ikinci yarıda bunları tekrarlamamak istiyoruz” dedi.

“HERKES BİRBİRİNE YAKIN”
Beşiktaşlı futbolcu Jose Sosa, Süper Lig ile ilgili gelen bir soru üzerine ise “Çok çekişmeli ve büyük mücadelelere sahne olan bir lig. Büyük takımların her zaman kazanmaları lazım. Diğer takımlar da büyük takımları çok zorluyor, her maç puan alabilecek kapasitedeler. Puan tablosunda herkes birbirine yakın. İkinci yarıda lige damga vuracak takım, küçük detayları düşünebilen ve sahaya yansıtabilen takım olacak” değerlendirmesinde bulundu.

DURAN TOPLAR…
Manuel Fernandes’in birkaç yıl önce attığı frikik golünden sonra Beşiktaş adına uzun bir sürenin ardından frikik golü attığı hatırlatılan Sosa, “Kerim, Oğuzhan ve Cenk gibi çok kaliteli ayaklarımız var. Maç kilitlendiği anlarda duran toplardan yararlanmak lazım. Futbolda gol atmanın önemli bir yolu da duran toplardır” yanıtını verdi.

ARDA TURAN
Atletico Madrid de beraber futbol oynadığı takım arkadaşı Arda Turan ile ilgili düşünceleri sorulan Beşiktaşlı futbolcu Jose Sosa, Arda’nın İspanya liginde ciddi bir performans sergilediğini söyledi.
Arjantinli futbolcu, Arda ile ilgili açıklamalarının devamında ise, “Bu performansı bir kez ortaya koyabilirsiniz ama bunu sürdürebilmek çok zor; Arda da bunu başardı. Hem takımı hem kendi adına iyi işler yapıyor. Bence ülke futbolu için çok önemli. Türkiye'de olan genç futbolcular için rol model. Diğer oyunculara da neler yapabilecekleri konusunda önemli bir yol çiziyor" dedi.
Arjantinli futbolcu zirvedeki rekabete de değinerek, kendi oynayacakları futbolun belirleyici olacağını dile getirdi. Sosa,”Futbolda dün yok, bugün var. Şu an için iyi bir pozisyondayız. Sonuna kadar mücadele edip, şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyoruz” yorumunu yaptı.

“ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYORUZ”
Özellikle son 2 sezondur derbi maçlarda Beşiktaş’ın karnesinin kötü olduğunun sorulması üzerine deneyimli futbolcu şu cevabı verdi:
“Her şey küçük detaylardan oluşuyor. İlk yarıdaki hatalarımızdan ders çıkaracağız derken, sadece derbileri kastetmedim. Diğer maçlarda kaybettiğimiz puanları da işaret ettim. Puan kaybetmemek için hırslı bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. Çok güzel bir oyuncu grubuna sahibiz. Tecrübeli olanlar, gençlere bu tecrübelerini aktarıyor. Başarıya ulaşacak seviyedeyiz” yanıtını verdi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ”
Jose Ernesto Sosa, açıklamalarının son kısmında ise Liverpool ile eşleştikleri UEFA Avrupa Ligi ikinci tur kurası ile alakalı, bu karşılaşmanın çok önemli bir maç olduğunu ifade ederek, İngiliz ekibine karşı 8-0’lık skorla kaybedilen maç hakkında da yorum yaptı. Sosa, “O gün oynamış oyunculardan hemen hemen hiçbiri şuan oynamıyor. Büyük bir kura çektik. Gideceğiz ve Beşiktaş formasını en iyi şekilde temsil edeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

ARİF KAPLAN

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:42

İLGİLİ HABERLER