Sağlık
  • 24.3.2006 11:33

SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN VEREM HASTALARINA ÜCRETSİZ TEDAVİ

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA (İHA) - Bakanlar Kurulu, hiç bir sosyal güvencesi olmayan verem hastalarının sağlık kurum ve kuruluşlarında ücretsiz tedavi edilmesini kararlaştırdı. Sağlık Bakanlığı, uygulamada aksaklıklar olmaması için sağlık müdürlerini uyardı.
Edinilen bilgiye göre, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"un 1. maddesinin 1. fıkrası hükmüne istinaden, "İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun", "Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun" ve "Terörle Mücadele Kanunu"nun ücretsiz veya indirimli tarife uygulanmasıyla ilgili hükümleri saklı tutuldu. Ancak bu kanunların dışında kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük ve yönetmelik, genelge ve benzeri düzenleyici işlemlerle tesis edilen ücretsiz veya indirimli tarife uygulamalarına son verildi.
Böylece hizmetin bedelinin hizmetten faydalananlardan veya bunların ilgili oldukları kurumlardan alınması uygulamasına geçildi. Aynı kanunla belirtilen hükümden muaf kişi ve kurumları belirlemeye ise Bakanlar Kurulu yetkili kılındı. Bakanlar Kurulu önceki hafta gerçekleştirilen toplantıda verem hastalarının tedavisini masaya yatırdı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın verem hastalarının ücretsiz tedavi edilmesi önerisi kabul edildi. Buna göre, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan verem hastalarıyla temaslıları; 1., 2. ve 3. basamak sağlık kurum ve kuruluşları tarafından verilecek veremle ilgili tanı, tedavi, takip ve koruma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Sağlık Bakanlığı ise İl Sağlık Müdürleri'ne gönderdiği genelgeyle uygulamada aksaklıklar olmaması için yetkilileri uyardı.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:45

İLGİLİ HABERLER