Medya
  • 6.7.2020 21:57

Sosyal medyada unutulma hakkı geliyor

Sosyal medyaya 'unutulma' hakkı geliyor!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sosyal medyada kişilerin şeref ve itibarının korunması için 'unutulma hakkı' getirileceğini açıkladı. Selvi, sahte hesapların engellenmesi için hesapların gerçek kimlik üzerinden açılmasının zorunlu olacağını belirtti.

Hürriyet yazarı Selvi, Cumhurbakanı Erdoğan'ın insanların şeref ve haysiyetlerine yönelik saldırıları önlemek için sosyal medyada düzenleme yapılmasına yönelik talimatı üzerine AK Parti'nin bu hafta çalışmalara başlayacağını, düzenlemede MHP'nin de görüşlerinden yararlanılacağını bildirdi.

Selvi, "Sosyal medyada yaşanan en önemli sorunlardan birine yeni düzenlemede çözüm getiriliyor. Kişilerin şeref ve itibarının korunması için 'unutulma hakkı' getiriliyor" bilgisini verdi ve şöyle devam etti:

'HESAPLARIN GERÇEK KİMLİK ÜZERİNDEN AÇILMASI ZORUNLU OLACAK'

Selvi, diğer maddeleri de şöyle açıkladı:

1- Sosyal medya platformlarına temsilci bulundurma zorunluluğu getiriliyor.

2- Sahte hesapların engellenmesi için hesapların gerçek kimlik üzerinden açılması zorunlu olacak.

3- Özel hayatın gizliliğinin ihlali ve kişilik haklarına saldırılarda başvurulara 48 saat içinde cevap verilecek.

4- Mahkeme kararı ile içeriklerin kaldırılmasıyla ilgili başvurulara 48 saat içinde cevap vermeyenlere 5 milyon ile 50 milyon TL arasında ceza verilecek.

5- İçeriğin kaldırılması ve erişimin engellenmesi kararlarının uygulanmasına ilişkin olarak 3 ve 6 ayda rapor verecekler.

Güncellenme Tarihi : 6.7.2020 23:25

İLGİLİ HABERLER