Dünya
  • 30.6.2008 22:03

SOSYALİST ENTERNASYONAL BAŞKANLIĞINA TEKRAR PAPANDREU SEÇİLDİ

ATİNA - Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkanlığı'na PASOK Lideri Yorgo Papandreu tekrar seçildi.
Atina'da yapılan SE 23. Genel Kurul toplantısında yapılan seçimlerde, genel sekreterliğe de 19 yıldır bu görevde bulunan Luis Ayala tekrar getirildi.
Başkan Yardımcılıklarının 10'u kadınlara ayrılmak üzere 30'dan 37'ye çıkarılması kararı alınan Genel Kurul'da, coğrafi bölgeler dikkate alınarak belirlenen listede, Orta Doğu bölgesinden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da başkan yardımcılığına getirilen isimler içinde yer aldılar. Filistin için de henüz isim belirlenmemekle birlikte bir başkan yardımcılığı ayrıldı.
Bu arada Türkiye'nin de bulunduğu Avrupa Birliği'ne üye olmayan "Diğer Avrupa diye adlandırılan bölgede, Ermenistan, Makedonya ve Hırvatistan Sosyalist Parti liderleri başkan yardımcılıklarına getirildiler.
Geçen dönem Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, bu kez Seçim Komitesi tarafından açıklanan aday listesinde yer almadı.
Bu arada, KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) istişari üyeliğe getirilmesi, Kıbrıs Rum EDEK ve Ermenistan Sosyalist Partisi'nin itirazları üzerine ertelendi.
Öte yandan, Kuzey Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) tam üyeliğe, İran Kürdistan Demokratik Partisi'nin (IKDP) ise istişari üyeliğe getirilmesi Genel Kurul tarafından onaylandı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:13

İLGİLİ HABERLER