Gündem
  • 30.9.2014 13:46

Sosyetik koç görenleri hayrete düşürüyor

Sosyetik koç, kırlarda otlamak yerine kahvaltı masasında çatalla domates ve ekmek yiyor, ahır yerine sahibiyle yatak odasında uyuyor. 73 yaşındaki Teyfik Gülay'ın koçu ile yakınlığı herkesi şaşırtıyor. Yaklaşık 6 ay önce aldığı koçu sıcakkanlı olması sebebiyle kesmekten vazgeçen Gülay, evinin bahçesinde beslemeye başladı. Bir süre sonra kendisine daha çok alışan hayvan, sahibinin peşinden bir an olsun ayrılmaz oldu. Yaşlı adamın attığı her adımda yanında olan ve alışveriş için girdiği mağazalarda bile yanından ayrılmayan koça esnaf da alıştı.

DENİZE BİLE GİRİYOR 
Koçunu yanından bir türlü ayıramayan Gülay, tatil için gittiği Kurşunlu sahillerinde onunla birlikte yüzdü. Arkadaşlarının cep telefonu ile kaydettiği görüntülerde yaşlı adam ve koçu ilgi odağı oldu.

ÇATALLA KAHVALTI KEYFİ
Kırlarda otlamak yerine kahvaltı masasında sahibinin çatalla uzattığı domatesi yiyen sevimli koç, ekmek ve şekere de bayılıyor. Her sabah sahibiyle birlikte kahvaltı eden kınalı koç, ahır yerine sahibinin yatak odasında uyuyor.

"YENİ KUZU ALDIM, ONU KESECEĞİM"
Kurban bayramı öncesi yanından bir türlü ayrılmayan hayvanını kesmeye kıyamadığını ifade eden Gülay, “Nereye gitsem geliyor. 5. kata bile çıkıyoruz. Merdivenleri de insan gibi çıkıyor. Beraber çarşıya gidiyoruz. Ben nereye girersem o da peşimden geliyor. Denize gittik, beraber yüzdük. 2 aylıkken almıştım, 6 aydır bakıyorum. Alışverişi de beraber yapıyoruz. Yeni kuzu aldım, kurbanda onu keseceğim. Bu koçu kesmeye kıyamıyorum” diye konuştu. 

MESUT ALAN - AHMET FARUK ÇABUK

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:25

İLGİLİ HABERLER