Spor
  • 2.9.2013 01:47

Sow : Kimse benim orucuma karışamaz

Fenerbahçe'de son günlerinde en sıcak gündem maddelerinden biri Moussa Sow. Yeni teknik direktörü Ersun Yanal'la sorun yaşıyor mu? Takımdan ayrılacak mı? Oruç tutması performansını etkiledi mi? Sow bütün bu soruları yanıtladı.

 

Fenerbahçe'nin son dönemde gündemden düşmeyen forvet oyuncusu Moussa Sow, Telegol programına röportaj verdi ve merak edilen soruları yanıtladı.

Geçen sezon Fenerbahçe’nin en iyi oyuncularından biriydin, bu sene ne oldu? Performansın mı düştü? Sivasspor maçında kadroda yoktun.
Ben 15 temmuz’da takıma katıldım. Çalışmalara diğer oyunculardan sonra başladım. Geldiğimden bu yana her zaman performansımı yükseltmeye başladım. Salzburg maçlarında oynadım. Daha sonra Konyaspor ve Galatasaray maçlarında oynadım. Ama bu sezona çok kötü başladığımızı söyleyebilirim…

Neden kadroda olmadığın sorusunu Ersun Yanal'a sordun mu?
Hocayla neden kadroda olmadığımı konuşmadık. Kendisiyle konuşmak istedim ama o benimle konuşmak istemedi. Kendisine takımda neden olmadığımı soracaktım. Bence onun beni çağırması ve neden oynamadığımı bana açıklaması lazım. Şunu da söylemek istiyorum. Tabii ki benden daha önemli olan Fenerbahçe takımı. Ben de bu yüzden neden oynamadığımı bilmek istiyorum.

Geçen seneyi çok iyi geçirmiş bir Sow vardı. Bu sezon Ersun Yanal’ın takıma gelmesiyle acaba bir değişiklik mi oldu? Aykut Kocaman ile Ersun Yanal dönemi arasında bir fark mı yaşandı Moussa Sow açısından?
Aykut Kocaman takımdaki herkesi çok seviyordu. Takımın başında o varken Avrupa’da çok iyi maçlar da çıkarttık. Yeni hoca geldi ve Kadlec, Holmen, Alves ve Emenike gibi yeni transferler oldu. Yeni hoca ve yeni programa adapte olmakta zorlanıyor olabiliriz.

Sorun Ersun Yanal’ın sisteminde mi?
Az önce de dediğim gibi yeni bir hoca geldi ve yeni programları, sistemleri var. Bunlara hemen adapte olmak da zor.

Medyada çok yer aldı, ‘Ramazan ayında Sow’un performansı düşüyor’ diye. Oruç tutmana Ersun Yanal’ın karşı çıktığı ve bu yüzden zaman zaman kadro dışı kaldığın iddiaları var. Bu doğru mu?
Ben 15 Temmuz’da takıma katıldığımda oruçluydum. Hocamız bana “oruç tutuyor musun?” diye sordu ben de “evet tutuyorum” şeklinde cevap verdim. Ben hayatım boyunca hep oruç tuttum ve bana kimse “oruç tutamazsın” diyemez. Benim form düşüklüğüm ramazandan mı kaynaklanıyor bunu bilemem. Hakkımda bazı şeyler konuşuluyormuş. Benim çok koşmadığım gibi ifadeler kullanılıyormuş. Bana hep “iyi antrenman yapılacak” dendi ben de bunu yapmaya çalıştım. Şimdi bana karşı bir şeyler söylüyorlar ama denecek bir şey yok. Bir problem varsa hocamız, profesyonelce beni odasına çağırır ve benimle konuşup sorunu tartışabilir.

Fenerbahçe 4 ay önce UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final oynadı ve finalin kapısından döndü. Mayıs’tan bu zamana geçen sürede ne değişti?
Bu konuda bir şey söyleyemem. Neler değişti bir şey diyemem…

CAS davasının sonucu belli oldu, Fenerbahçe Avrupa’dan men edildi. Aziz yıldırım bir genel kurul kararı aldı, bu futbolcuları ve seni nasıl etkiledi? Ayrıca bir haber vardı ‘Bizim bütçemiz sınırlı 2 yıl da Avrupa’da yokuz, isteyen gidebilir’ diye. Böyle bir şey söylendi mi yabancı futbolculara özellikle?
Hiçbir şey söylenmedi. Yönetim bu konuda bir şey söylemedi. Ama tabii ki bütün oyuncular bu karar alındıktan sonra üzüldü.

Emenike ile aranda sorun var mı? Webo ile daha iyi anlaşıyordun sanki?
Emenıke takıma yeni katıldı. Bu yüzden alışması zaman alacaktır. Webo ile tabii ki daha iyi anlaşıyorum. Çünkü Ocak’tan bu yana birlikte oynuyoruz. Bu yüzden Webo ile anlaşmam normal.

Son olarak neler söyleyeceksin?
Ben Fenerbahçe’de çok çok iyiyim çok seviyorum. Gitmeye hiç niyetim yok. Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Bana destek verenleri ve taraftarları çok seviyorum. 1,5 senede Fenerbahçe için her şeyi yaptım, formamı terlettim. İnşallah böyle devam edeceğim ve inşallah her şey yoluna girecek.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:20

İLGİLİ HABERLER