Spor
  • 1.9.2013 02:24

Sow'a 12 milyon euroluk teklif var


İngiliz kulübünün, sözleşmesinde 17 milyon euroluk serbest kalma maddesi olan Moussa Sow’a karşılık 12 milyon euro önerdiği ortaya çıktı. Sarı-lacivertlilerin teklifin yükseltilmesi halinde yıldız oyuncunun satışına onay verebileceği öğrenildi

Fenerbahçe’nin en önemli gol silahı Moussa Sow, Sivasspor karşısında sürpriz şekilde kadro dışı kaldı.
Teknik Direktör Ersun Yanal, lisansı dün çıkarılan Samuel Holmen’i ilk 11’de sahaya sürmeye karar verince Senegalli forvet yabancı kontenjanına takıldı. Yanal’ın, formsuz ve güçsüz olması nedeniyle yıldız oyuncuyu 18 kişilik kadroya almadığı vurgulandı.
CAS’ın, Fenerbahçe’ye verilen 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onamasının ardından takımdan ayrılmak istediği ileri sürülen Moussa Sow’a, Premier Lig ekiplerinden Newcastle United’ın resmen talip olduğu ortaya çıktı. İngiliz ekibinin, sözleşmesinde 17 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunan Senegalli golcü için Fenerbahçe’ye 12 milyon euroluk teklif yaptığı öğrenildi.

Stoke City de talip
Newcastle United’ın yanı sıra bir başka Premier Lig ekibi Stoke City’nin de Sow için teklifte bulunduğu bildirildi. Fenerbahçe’nin, Newcastle’ın 12 milyon euroluk teklifini yükseltmesi halinde Senegalli golcünün satışına onay vereceği ifade edildi.
Ancak Newcastle United ve Stoke City’nin önünde bu transferi gerçekleştirmek için sadece 2 gün var. Çünkü İngiltere’de birinci transfer dönemi yarın akşam sona erecek.

‘Neden yokum bilmiyorum’

Moussa Sow, Sivasspor maçının kadrosuna alınmamasını şaşkınlıkla karşıladı. Senegalli golcü, twitter’a Türkçe olarak, “Bu akşam neden kadroda olmadığımı bilmiyorum.
Çok üzgünüm ama Elhamdülillah Fenerbahçe’yi çok seviyorum” diye yazdı.

‘Kadro dışı değil, kontenjana takıldı’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Moussa Sow’un yabancı kontenjanına takıldığı için 18 kişilik kadroda yer almadığını söyledi. Maçtan önce Lig TV’ye kısa bir açıklama yapan Yanal, “Sow bizim en çok oynayan 5 futbolcumuzdan biri. 6 yabancı kuralı yüzünden Sow ve Cristian bugün kadroda yok. Diğer maçlarda başka oyuncular yoktu” dedi. Yanal, Sow’un twitter’e yazdıkları için ise “Sow’un medya yoluyla böyle soru sormaya hakkı yok. Biz oyuncularla konuşuruz. Böyle olursa gerekeni yaparız” yorumunu yaptı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER