Spor
  • 29.2.2016 22:10

Soyduğu futbolcudan bakın ne istedi

İtalya'nın suç oranı en yüksek kentlerinden Napoli'de, kentin futbol takımında oynayan Lorenzo Insigne hafta sonunda yol ortasında silahlı soyguna uğradı.

Futbolcu ile arkadaşlarının bulunduğu aracı durdurarak üzerlerindeki parayı ve kıymetli eşyayı alan soygunculardan biri Insigne'den gelecek maçta kendisi için bir gol atmasını da istedi.

Futbolcunun menajerinin açıklamasına göre, cumartesi akşamı eşi Jenny ve iki arkadaşıyla dışarı çıkan Insigne gece 00.00 civarında kırmızı ışıkta durunca yanına bir motosiklet yanaştı.

Yüzlerini eşarp ve kaskla gizleyen motosikletli soyguncular Insigne'nin aracına silah doğrultarak futbolcu ve arkadaşlarına ait 800 euro, bir Rolex saat ve iki pırlanta bilekliği çaldı.

Soygunculardan biri de uzaklaşmadan hemen önce Napolili futbolcuya "Fiorentina'ya karşı benim için bir gol at" dedi.

Insigne'nin menajeri Antonio Ottaiano, futbolcunun korkunç bir tecrübe yaşadığını söylerken İtalyan basını Napoli'de daha önce de futbolcuların benzer şekilde soyulduğunu hatırlattı.

2013 yılında İsviçreli futbolcu Valon Behrami ve Slovak Marek Hamsik de sokak ortasında soyulmuştu.

Napoli bölgesinde güçlü olan Camorra mafya örgütünden Salvatore Russomagno isimli bir itirafçı, örgütün kendi etkinliklerine katılmayı reddeden futbolcuları böyle cezalandırdığını öne sürmüştü.

Adı sıklıkla Camorra örgütü ve suç eylemleriyle anılan Napoli, İtalya'da soygun oranının en yüksek olduğu kent. 2014 verilerine göre Napoli'de her 100 bin kişi başına 291 soygun vakası yaşanıyor.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano da ay başında yaptığı bir açıklamada, kentte şiddet olaylarının önünün kesilememesi nedeniyle Napoli'de mafya çeteleriyle savaşmak için ordunun görevlendirileceğini söylemiş ve bu plan tartışmalara neden olmuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER