Gündem
  • 12.8.2020 12:22

Soylu açıkladı!.. Cemil bayık ölü mü diri mi?

Hem Suriye'den hem de Irak'ın kürt bölgesinden Cemil Bayık'ın öldürüldüğüne ilişkin söylentiler dolaşıyor. Resmi olarak teyit edilmeyen söylentilerde terör örgütünün çok üst düzey yöneticilerinin öldürüldüğüne işaret ediyor.
PKK elibaşılarından bir grup önceki gün Irak Ordusu mensuplarıyla pazarlık toplantısı yapıyordu. Türk SİHA'ları alınan istihbarat doğrultusunda bu elebaşıları Irak'lılarla toplantı yaptıklarını bilmeden bombalamıştı.
Bu bombardımanda çok ist düzey PKK elebaşılarından birisi yaralanmış 3 saat sonra onu kurtarmaya gelenlerce araca konulup hastaneye yola çıkartılmıştı. O araçta başka bir SİHA tarafından imha edilmiş yaralı elebaşı paramparça olmuştu.
İşte o kişinin Cemil Bayık olduğuna yönelik haberler çıktı.

Bakan Soylu'dan son dakika açıklaması geldi! PKK elebaşı Cemil Bayık öldürüldü mü?

PKK elebaşı Cemil Bayık öldürüldü mü? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dünden beri gündemi meşgul eden "PKK elebaşılarından Cemil Bayık'ın SİHA'yla öldürüldüğü" iddiasına cevap verdi ve son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Soylu terörle mücadele konusunda "Dünyaya tavsiyemiz Türkiye'yi izlemeye devam etsinler" dedi.

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü Afet Kriminal İnceleme (AKİ) Temel Eğitim Kursu Açılış Programı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündemdeki konular hakkında da konuştu.

"OPERASYONLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR"

Bir gazeteci Bakan Soylu'ya dün akşam özellikle sosyal medyada gündem olan "terör örgütü PKK elebaşılarından Cemil Bayık'ın SİHA'yla öldürüldüğü" iddiasını sorması üzerine "Terörle mücadele operasyonlarımız devam etmektedir.

Terörle mücadele konusunda bütün dünyaya tavsiyemiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni takip etsinler" ifadelerini kullandı.

KIRMIZI LİSTEDE ARANIYOR

Cemil Bayık, İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde kırmızı listede bulunuyor. Bu listede bulunan kişilerin ihbarı halinde 10 milyon liraya kadar ödül veriliyor.

Güncellenme Tarihi : 12.8.2020 12:35

İLGİLİ HABERLER