Gündem
  • 19.10.2008 00:05

SOYLU : "BİZ OLSAK GOLFÇÜ PAŞAYI ANINDA AZLEDERDİK"

YAŞAR KEÇECİ
SAKARYA - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, 17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısından sonra herkesin sorumluğunu bilmesi gerektiğini belirterek, "Demokrat Parti iktidarında o golf oynayan paşa da, o maliye bakanı da, o mili savunma bakanı da 24 saat geçmeden azledilirdi" dedi.
Partisinin Sakarya İl Teşkilatı Kongresi'ne katılan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, 17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Herkesin sorumluğunu bilmesi gerektiğini ifade eden Soylu, "Orada dağdaki çobanların kendi keçilerini bile sağlıklı ve güvenli olarak bırakmayacağı bir barakada benim 17 evladım şehit düşüyorsa, herkes sorumluğunu bilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınır karakoluna yapılan saldırı, sadece bir terör saldırısı değildir. Türkiye Cumhuriyeti ve
milletinin namusuna ve şerefine yönelik bir saldırıdır. Bunu herkes bilmelidir. Burada açık söyleyeyim. Maliye Bakanı kalkıp söyleyecek ki 'efendim birtakım sıkıntılardan dolayı bu tip sınır karakollarında yapımı sağa sola ittik', başka yandan Milli Savunma Bakanı neredeyse 15 gündür Türkiye kan ağlıyor bir tek söz ortaya koyamayacak, gölge gibi dolaşacak, öbür taraftan bu ülkenin yetiştirdiği çok değerli bir paşası sabahtan akşama kadar golf oynayacak, özrü kabahatinden büyük; 'akşam haberim oldu' diyecek.
Burada hepinizin huzurunda haykırıyorum. Demokrat Parti iktidarında o paşa da, o maliye bakanı da, o mili savunma bakanı da 24 saat geçmeden azledilirdi. Ama siyasi irade lazım" dedi.
Terörün bitmesi için Kuzey Irak'ın denetim altına alınması gerektiğini vurgulayan Soylu, "Eğer Kuzey Irak Türkiye'nin denetimi altına alınmazsa, orada terör yatakları kurutulmazsa, Türkiye terör belasıyla çok uzun süre uğraşmak zorunda kalır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi bu coğrafyada 600 yıl birlik, beraberlik getiren bir üslupla bir yönetim ortaya koyacaksın, kendi burnu dibindeki cerahati patlatmada aciz kalacaksın, 15 bin kilometre öteden Amerika Birleşik Devleti'nden sana istihbarat vermesini
bekleyeceksin. Benim devletim ve milletim için de 15 bin kilometre öteden gelen bir istihbarat zuldür" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:16

İLGİLİ HABERLER