Spor
  • 1.10.2008 17:38

SOYLU: "BU BOZUK DÜZENİ BU MİLLET ADINA HEP BERABER YIKMAK ZORUNDAYIZ"

RAMAZAN CİN
İSTANBUL  - DP Genel Başkanı Soylu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Başkan Soylu, törende yaptığı konuşmada, "Bugün bayram günü. Bayramlar bir muhasebe günüdür aynı zamanda. Karşılaştırma günüdür. Son 6 yıldan beri Türkiye'de trafik kazalarında, engellilerin durumunda, çevrede, kişi başına düşen gelir, AB konusunda, yolsuzluklar ve ulaşım konusunda hangi değişiklikler olmuştur. Bunu söyler misiniz? İşsizlikten ekonomiye kadar, yolsuzluktan yoksulluğa kadar ne
gelişme kaydedildi. Aslında tek başına iktidarlar bir şanstır" diye konuştu.
Demokratların en önemli özelliğinin değişimci olmaları, var olanı kabul etmemeleri, geleceği yönelik yatırımlarla ülke insanlarının geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Soylu, "Bunun için çok çalışmalıyız. Çok gayret göstermeli, fedakarlık içinde olmalıyız. Sadece bu parti için değil, ülke için, yarınlarımız için, gelecek nesillerin bu ülkede rahat yaşaması için, bu coğrafya için bunu yapmalıyız'' şeklinde konuştu.
"Ramazan ayı içerisinde her tarafı küçümseyen, her tarafı bölmeye çalışan bir siyasi tavırla karşı karşıyayız" diyen Soylu, "Siyaset kavga değildir. Siyaset kamplaşma değildir. Siyaset karşındaki rakibini küçümsemek, onu hor görmek, insanlara tepeden bakmak, onları hakir görmek değildir" dedi.
Demokrat Parti'nin siyaset anlayışının, ''insanı ve milleti yüceltmek, iyilik, dürüstlük, kucaklama ve yeniden bir şey yaratma'' olduğunu kaydeden Soylu, ''Burası demokrasinin, gelişmişliğin, değişimciliğin tekkesidir. Bu tekkeye doğru odun atacak herkese kapımız sonuna kadar açıktır'' diye konuştu.
Türkiye'nin yeni bir açılıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Soylu, "Bugünkü iktidar Türkiye'nin önünü tıkamıştır. Bugünkü iktidarın vizyonu tükenmiştir. Bugünkü iktidarın Türkiye'yi yönetme kabiliyeti körelmiştir. Bugünkü iktidar insanların hayallerini daraltmıştır. Bu bozuk düzeni bu millet adına hep beraber yıkmak zorundayız. Onun için değişimi, demokrasiyi, insanların geleceğe dair hayallerini ve ideallerini önceleyen yeni bir anlayışı ortaya koyuyoruz. Yeni bir Türkiye, yeni bir siyaset anlayışı.
Türkiye ile ilgili Demokrat Parti kendi kökleriyle, kendi siyaset anlayışıyla kendi geleceğiyle ilgili yeni bir anlayışı ortaya çıkarmak zorundadır'' ifadelerini kullandı.
Soylu, 2009 yerel seçimlerinde İstanbul'u almak istediklerini de sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:49

İLGİLİ HABERLER