Gündem
  • 29.5.2013 00:16

Soylu: "Etrafımızdaki ülkelere model olmalıyız"

Ar-Ge’den sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Etrafımızdaki ülkelere model olmalıyız" dedi.
Soylu, ‘‘Yepyeni bir dünyadayız. 21. yüzyıl önümüze tarihin akışını değiştirebilecek bir şekilde çıkmıştır ve uluslararası sistemin dönüştüğü, dünyada hemen hemen bütün mekanizmaların farkında olduğu bu değişimi ve dönüşümü önemli bir şekilde takip ettikleri, belki de insanlık tarihinde en hızlı dönüşüm döneminin yaşandığı, bundan 3 yıl öncesiyle bugün arasındaki değişimin bile kendimizin, etrafımızın, bütün dünyanın bir şekilde o uygulamayı fark etmekte zorlandığımız ama onun içerisinde olduğumuz büyük bir dönüşümün içerisindeyiz’’ dedi.
İnsanoğlunun yaratılışından bugüne bilgi peşinde olduğuna değinen Soylu, şunları kaydetti:
‘‘Hazreti Adem’den bugüne kadar insanoğlunun peşinde koştuğu önemli bir iksir vardır. Adı bilgidir. Ateşin icadı da bilgiye ulaşmak içindir. O çıkaracağı dumanla, oluşturacağı anlayışla beraber ulaştırabileceği şey de bilgidir. Tekerleğin icadı da öyledir ki, en önemli icatlardan birisidir. Onun da temelinde bilgi vardır. Atın ehlileştirilmesinin sebebi de bilgidir. Cenab-ı Allah, peygamber dediğimiz statüyü sadece ve sadece insan denilen o muazzam varlığın iç dünyasını doğru bir şekilde inşa etsin diye yaratmıştır. Yani insanlığın iç dünyasını, yanlış bilgiyi değil. Onu kötülüğe götürecek, yanlışa getirebilecek bir bilgiyi değil, onun iç dünyasını doğru bir bilgi ile inşa etsin diye gönderdi. Tebliğ dediğimiz hadise bunun ta kendisidir. Onun için insanoğlu ilk insandan itibaren bilginin peşindedir. Biz de burada bu bilginin peşinde olmaya çalışan, bu bilgiyi arayan ve bu bilgiyi bir şekilde doğru inşa etmeye çalışan bir anlayış, yani siyaset akademisi için biz bugün Eskişehir’deyiz.”
27 Mayıs 1960 darbesini Türkiye’de bütün kötülüklerin anası olarak nitelendiren Soylu, ‘‘İlmik orada sadece rahmetli Menderes’in boynuna geçirilmiş değil. İlmik bütün milletin boynuna geçirildi. Belki o gün bilgiyle daha fazla donatılmış olsaydık bunu gerçekleştiremeyeceklerdi. Siyaset merkezi daha kuvvetli olsaydı, daha güçlü ve daha donanımlı olsaydı böyle bir darbe gerçekleşemeyecekti. 27 Nisan’da Allah bilir akıllarında nasıl bir plan vardı? Nasıl bir program vardı? Nasıl Ergenekon’u gerçekleştiremedikleri gibi. Nasıl Balyoz’u, Ayışığı’nı, Mavilikız’ı, Sarıkız’ı bir şekilde gerçekleştiremedikleri gibi. Nasıl irtica ve eylem planı ile birlikte bu ülkenin insanlarına yeni bir bela salamadıkları gibi. Siyaset güçlü ve kuvvetli olursa, siyaset mekanizmasını biz güçlü yapabilirsek en önemli meseleyi Türkiye’de sadece içerde değil, dışarıda da bunu sağlayabiliriz. Bir taraftan Balkanlar'da, Avrupa'da, dünyanın öteki ucunda Güney Amerika'da bunu sağlayabilen ve uluslararası zeminde kendi gücünü, kuvvetini ortaya koyabilecek bir anlayışı sergileyebiliriz’’ diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için 15 yıl önce cezaevinde muhtar bile olamaz dediklerini belirten Soylu, ‘‘Recep Tayyip Erdoğan, bugün hem ülkemizin dönüştürücü gücü, hem bölgemizin dönüştürücü gücü, hem de dünyaya adaletin, hakkaniyetin ve neyin nasıl yapılması gerektiğini anlatan önemli bir dönüştürücü güç olarak ortada. 1699 yılından beri gerileme dönemindeyiz. 300 yılı aşkın bir sürelik gerileme. 3 kere gerileme döneminin sona ermesi için atak yaptık. Türkiye’de her kesimi birbirinden ayırdılar. Biz bir daha yükselme dönemini yakalayamadık. 2007’den 2012 yılına kadar Amerika yüzde 6 büyümüştür. Japonya yüzde 1 büyümüştür. Avrupa Birliği -3 büyümüştür. İngiltere de -3 büyümüştür. Türkiye ise bugünden bugüne kadar 18 puan büyümüştür. 2018’de ise Amerika yüzde 23, Avrupa Birliği ancak yüzde 6 büyüyecek. Biz ise yüzde 49 büyüyeceğiz. Bunu ben söylemiyorum IMF söylüyor. Dünkü Türkiye’de değiliz. Türkiye son 10 yılda hayal edilemeyecek bir noktaya gelmiştir. Türkiye çok önemli bir noktaya gidiyor. Biz siyasal bir parti değiliz. Biz medeniyet zincirini geleceğe taşıyabilecek bir misyonun, büyük bir anlayışın temsilcisiyiz. Sakın CHP, MHP’yle rekabet ettiğimizi düşünmeyin. Güçlü ve istikrarlı bir ülke olmalıyız. Etrafımızdaki ülkelere model olmalıyız” şeklinde konuştu.
Siyaset Akademisi’ne AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata ve çok sayıda partili katıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:55

İLGİLİ HABERLER