Gündem
  • 26.8.2018 21:21

Soysuz çakma Türk bakan başörtüsü yasağı istedi, Hıristiyanlar karşı çıktı

Belçika'da Bakan Demir'in 'başörtüsü yasağı' önerisine Katolikler'den ret..

Belçika'da fırsat eşitliğinden sorumlu bakan Devlet Bakanı Zühal Demir'in okullarda genel başörtüsü yasağı önerisine, ülkedeki bir çok okulun bağlı olduğu Katolik Eğitim Kurumları Yönetimi karşı çıktı. Katoliklere göre, başörtüsü yasağı getirmek siyasetin işi değil.

Zühal Demir ile ilgili görsel sonucu

Bakan Demir, Belçika medyasına yaptığı açıklamada, "Okul ev gibidir. Orada kendinizi özgür hissetmelisiniz. Oraya başörtüsü yakışmaz" dedi. Bu nedenle ülke genelindeki okullarda başörtüsünün yasaklanmasını önerdi.

Demir, önerisine gerekçe olarak, giderek daha fazla küçük yaştaki kız çocuğunun başörtüsü takmaya zorlanmasını gösterdi.

Zühal Demir, kız çocuklarının erken yaşlarda ya da ilk adetlerinde, aile namusu ya da erkeklerin davranışlarından sorumlu olmaması gerektiğini vurguladı.

Zühal Demir ile ilgili görsel sonucu

Demir, "Okullarda bu eşitsizliği normalleştirmemelisiniz. Onlara daha sonra kendi seçimlerini yapabilmeleri için eşitliği tattırmalısınız" görüşünü dile getirdi.

Ä°lgili resim

Zühal Demir ile ilgili görsel sonucu

 

BBC TÜRKÇE

Zuhal Demir (12 Mart 1980, Genk), Alevi Kürt asıllı Belçikalı avukat ve siyasetçi. 2017 yılından beri Belçika Federal Hükümeti'nde yoksullukla mücadele, fırsat eşitliği, engelliler ve bilimsel politikalardan sorumlu devlet bakanlığı görevini yürütmektedir.

Zuhal Demir 12 Mart 1980 tarihinde, Tunceli ve Elâzığ kökenli maden işçisi bir babanın üçüncü çocuğu olarak Belçika'nın Genk şehrinde doğdu. 1998-2003 tarihleri arasında Leuven Katolik Üniversitesi'nde Hukuk öğrenimi gördü. 2003-2004 yılları arasında Brüksel Vrije Üniversitesi'nde Sosyal Hukuk Yüksek Lisansına devam etti.

Demir 2001'de milletvekili olarak Belçika Temsilciler Meclisi'ne seçildi.24 Şubat 2017'de Yeni Flaman İttifakı (N-VA) Parti Meclisi, Elke Sleur'un istifası ile boşalan yoksullukla mücadele, fırsat eşitliği, engelliler ve bilimsel politikalardan sorumlu devlet bakanlığı görevine görevine Zühal Demir'in getirilmesini oy birliği ile kabul etti.

Zuhal Demir Belçika devlet kanalı Canvas kanalında yayınlanan De Afspraak adlı haber programında "Türkiye ve Terörizm" konusunda yorumlarda bulundu. Programda PKK etkinliklerinde çekilmiş görüntülerinin gösterilmesi üzerine bunun olağan olduğunu ifade ederek, PKK etkinliklerine katıldığı iddialarını yalanlamadı.Demir, programda PKK'ya sempati duymadığını söylese de sosyal medyadan tepki aldı.Belçika Meclis Başkanı Siegfried Bracke, 2016 Aralık ayında Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi'ne, Demir'e yönelik asılsız suçlamalardan duyulan rahatsızlığı iletti.

Güncellenme Tarihi : 26.8.2018 21:45

İLGİLİ HABERLER