Gündem
  • 30.7.2019 16:05

Sözcü CHP'ye fena çaktı

Sözcü bombayı patlattı! CHP'li dört belediye başkanının daha...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Babamın oğlu olsa işe almayın" açıklamasına rağmen, 4 CHP'li başkanın eş dost akraba atamaları yaptığı ortaya çıktı. Haberi patlatan ise Sözcü gazetesi oldu.

Sözcü gazetesinin CHP'li başkanlarla ilgili haberi gündeme oturdu. Başak Kaya'nın imzasıyla yayımlanan haberde, bazı CHP'li belediye başkanları tarafından yapılan atamalara tepki gösterildi.

Afyon kampında CHP'li belediye başkanları için 7 emir yayınlanmasına bazı rağmen bazı ilçe başkanlarının yaptığı atamalar eleştiri konusu oldu.

"Kılıçdaroğlu ne dedi, onlar ne yapıyor" başlığıyla yayımlanan haberde şunlara yer verildi:

KUZENİNİ SEKRETER YAPTI

"İzmir'de oğlu Efe Uygur'u, belediye şirketinde genel müdür yardımcısı yapan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, geri adım atmıştı. CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Şengel, kuzenini belediyede sekreter yaptı. Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar amcasının oğlunun eşi Nuriye Kayalar'ı özel kalem müdürü olarak işe aldı. Kayalar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü de yapıldı.

ADAYDI MÜDÜR OLDU

CHP'den Menderes Belediye Başkan aday adayı olan Mesut Taşdemir, Park Bahçeler Müdürü olarak atandı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un, halasının eşi İrfan Aras'ı başdanışmanı olarak atadığı basına yansıdı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin de kardeşi Zafer Köse'yi özel kalem müdürlüğü görevine getirdiği belirtildi.

BAZILARI İPTAL EDİLDİ

Son haber Adana Seyhan'dan geldi. CHP'li Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ın damadı Ahmet Erdal Şenyurt'u özel kalem müdürü olarak atadığı ortaya çıktı.

Duruma Genel Merkez el koydu. Bazı atamalar iptal edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ‘Beyazda leke çabuk belli olur. Halkçı belediyecilik, liyakat ve şeffaflık diye yola çıktık. Bunun gereğini yapacağız. Medyaya yansıyan konuları inceledik. Belediye başkanlarını uyardık. Halkçı belediyeciliğin gereğini yapma talimatını verdik’ dedi."

OĞLUNA VAR DA BİZE YOK MU

İzmir'de Torbalı Belediyesi'nden işten çıkarıldıklarını söyleyen yaklaşık 100 kişi, Torbalı Meydanı'nda eylem düzenledi. Ellerinde, 'Hani her şey çok güzel olacaktı', 'Martın sonu açlıkmış', 'Söz namustur' dövizleri taşıyan işçiler, 'Oğluna var da bize yok mu' sloganı attı.

Güncellenme Tarihi : 30.7.2019 16:11

İLGİLİ HABERLER