Ekonomi
  • 29.3.2009 15:39

SÖZLEŞMELİ PERSONELE 16 HAFTA ÜCRETLİ DOĞUM İZNİ

ANKARA - Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ise ilgilinin ücretinden düşülecek.
Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapılmasına dair Bakanlar Kurulu Kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, doğum ve askerlik nedeniyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonu saklı tutularak, istekleri halinde ayrıldığı kurumunda yeniden hizmete alınabilecek.
Değişiklikle birlikte, hizmet sözleşmesi feshedilen personeli yeniden hizmete almak için sözleşmesinin feshi sebebiyle iş sonu tazminatı almamış olması şartı getirildi.
Doğum sebebiyle hizmet sözleşmesini feshedenlerin, doğum izninin bitiminden itibaren en geç bir yıl, askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilenlerin ise terhis tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde, yeniden istihdam edilmek üzere ayrıldığı kurumuna yazılı talepte bulunması gerekiyor.
Yeniden istihdam edilmek üzere ayrıldığı kurumuna başvuracak personelin yazılı talepleri, ilgi kurumca değerlendirilerek takip eden en geç otuz gün içinde ilgili personel istihdam edilecek.
Yeniden istihdam edilecek söz konusu personel ile yapılacak sözleşme, eski sözleşmenin devamı niteliğinde olacak ve hizmet sözleşmelerini kendi istekleri ile feshedenler, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe ayrıldıkları kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarına yeniden atanamayacak.
Sözleşmeli personelin eş durumu ve sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği esaslarını da düzenleyen karara göre, aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması halinde, eşi şehit olan personelin kurum içi yer değişiklik talebi, bir defaya mahsus olmak üzere yerine getirilecek.
Düzenlemeyle, yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre hizmete alınacak sözleşmeli personel pozisyon unvanlarına arşiv uzmanı, çözümleyici, insan hakları uzmanı hukukçu, mütercim, mütercim - tercüman, programcı, sistem çözümleyicisi, sistem programcısı, tapu arşiv uzmanı, tercüman da eklendi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:42

İLGİLİ HABERLER