Gündem
  • 29.3.2019 11:34

SP'den istifa eden Yurdakul: HDP ile ittifak şehit oğluma hakarettir!

CHP, İP ve Saadet'in 'Millet İttifakı' adı altında terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ve FETÖ ile kurduğu kirli ortaklığa tepkiler dinmiyor. Son olarak Saadet Partisi Elmadağ Adayı Nuri Yurdakul, "Şehit oğluma ihanet edemem" diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Cumhur İttifakı'nın karşısında "şer ittifakı" olarak konumlanan CHP-İP-HDP-SP'nin terör örgütleriyle örtülü işbirlikleri beraberinde istifaları getirmeye devam ediyor. Saadet Partisi (SP)Elmadağ Belediye Başkan adayı Nuri Yurdakul, aynı zamanda şehit babası olduğunu da ifade ederek "terör örgütleriyle kol kola girmiş partilerin sadece 'yıkmak' üzerine kurulu ittifaklarını kabullenmem" diyerek adaylıktan çekildi.

Hayal kırıklığı oldu

Şehit babası Nuri Yurdakul, seçim süreci başladığında, siyaset tarzı ve ilkeleri ile bağdaşmayacak bazı gelişmelerle büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Bir şehit babası olarak, terör örgütleriyle kol kola girmiş partilerin sadece 'yıkmak' üzerine kurulu ittifaklarını kabullenmem ve içime sindirmem asla mümkün değildir. Terör kadrolarını belediye kadrolarına taşıyacak bir yıkım şebekesinin unsuru olmayı, şehidimizin aziz hatırasına hürmetsizlik olarak addederim. Özellikle Elmadağ'da, Saadet Partisi'nden adaylığımı ve Elmadağlı hemşehrilerimin şahsıma samimi teveccühünü kullanarak, CHP'nin ve ittifak ortaklarının hiç de hak etmediği bir kazanım elde etmesine gönlüm razı olamaz."

Ak Parti'de siyaset

Elmadağ Belediye Başkanlığı adaylığından çekildiğini ifade eden Yurdakul, "Bugün itibarıyla yuvam olarak kabul ettiğim ve çok da emek sarf ettiğim AK Parti'de siyasete devam kararı aldım" dedi. Şer ittifakın kirli pazarlıkları karşısında İP'ten istifa eden Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti'ye katılmıştı. Akkal, "Özellikle Manisa'da HDP'nin yüksek oranda oy aldığı Gölmarmara, Saruhanlı, Turgutlu gibi ilçelerde bu partinin aday çıkarmaması karşılığında kendilerine meclis üyeliği sözü verildiğini"açıklamıştı.

HDP ile yapılan ittifaka tepki göstererek istifa eden diğer bazı isimler şöyle: İP Parti'nin kurucu üyeleri arasındaki emekli SAT komandosu Ali Türkşen, çok sayıda mecrada yayınlanan reklamlarında yer alan isimlerden Ali Aydın,15 Temmuz gazilerinden olan ve İP'in kurucuları arasında yer alan M. Fatih Eryılmaz.

Adıyaman'da İP'in belediye meclis üyesi adayı Murat Tepe, Bursa İl Başkanlığı'nda İl delegesi Nurettin Aslan, partisininHDP ile gizli ittifak yapmasına tepki göstererek partisinden istifa etti.Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Cevdet Bayram, CHP'den istifa etti.

İP kurucularından Cezmi Polat, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve İP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Yakup Yazar. İzmir Bayraklı'da CHP'li belediye meclis üyeleri Şeref Balbay, Mustafa Karaman ve Ali Şenay 13 Mart'ta partilerinden istifa etti. CHP Adalar'da listelere HDP'lilerin yerleştirilmesine tepkili İlçe Başkanı Tunç istifa etti.

Toplu istifalar

İP Mersin eski İl Başkanı İbrahim Özel, 300 kişiyle istifa etti. Ayrıca Ağrı, Kırklareli, Muş, Şanlıurfa, Burdur ve İzmir'de toplu istifalar yaşandı. Mersin'in Tarsus ilçesinde İP'den 297 kişi MHP'ye katıldı.HDP ittifakına Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de İP ilçe teşkilatı kurucu üyelerinin de aralarında bulunduğu 40 kişi istifa etti. İstanbul'da Sarıyer Bahçeköy CHP Mahalle Başkanı Ramiz Kara ve 45 kişilik yönetimi partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

Balıkesir'de paylaşım şimdiden yapıldı

DSP'nin Balıkesir adayı, terör örgütü PKK'nın siyasi kanadına belediyede görev verileceğini açıkladı. DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tamer Kanber, İP-CHP ittifakının kazanması halinde daire başkanlıklarının, HDP'ye tahsis edileceğini söyledi. Kanber, İP, CHP ve HDP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni paylaştıklarını gösteren bir şema gösterdi. Kanber,"Bu seçim yerel yönetimlerin seçimi ama durum öyle bir hale sokuldu ki, Balıkesir'de 2 sağcı aday yarışır halde. CHP Genel Başkanı Balıkesir'i, Ankara-İstanbul rüyasına feda etti. Millet İttifakı'nın adayı İsmail Ok, HDP ile gizli bir ittifak yaparak Müslüman mahallesinde salyangoz satma peşindedir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 29.3.2019 11:36

İLGİLİ HABERLER