Spor
  • 28.11.2014 00:18

10 kişilik Beşiktaş turladı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Beşiktaş, deplasmanda Yunan ekibi Asteras Tripolis karşı karşıya geldi. Mücadele 2-2’lik eşitlikle sona ererken, puanını 9’a yükselten siyah-beyazlılar gruptan çıkmayı garantiledi.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Kara Kartal, ilk maçta da evinde berabere kaldığı Asteras karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Demba Ba ve Gökhan Töre’nin golleriyle 2-0 öne geçen siyah-beyazlılar, Jeronimo Barrales ve Facundo Parra’nın gollerine engel olamayınca sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 9’a yükselterek adını bir üst tura yazdırdı.

Gruptan çıkmak için bir puan alması yeterli olan Beşiktaş, karşılaşmaya kontrollü başladı. İlk 10 dakikada pas yapmakta zorlanan Beşiktaş, 15. dakikada Gökhan Töre’nin asistiyle Demba Ba’nın şık vuruşundan golü buldu. Golden sonra oyun kontrolünü eline alan siyah-beyazlılar, Demba Ba ile bir de önemli pozisyonu değerlendiremedi. Beşiktaş, soyunma odasına tek golle üstün gitti.

İkinci yarıda rakibi sahasını hapseden Kartal, Gökhan Töre’nin 62. dakikada penaltıdan attığı golle iyice rahatladı. 72 dakikada işler bir anda tersine döndü, Barrales’in golüyle Yunan ekibi farkı bire indirdi. Golden sonra hakeme itiraz eden Atiba ikinci sarı kartını gördü ve Beşiktaş’ı 10 kişi bıraktı.  82. dakikada Yunan ekibi biraz da şans golüyle eşitliği yakaladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2 sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Parra’nın pasıyla topla buluşan Mazza’nın sağ çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Cenk’te kaldı.
5. dakikada ceza yayı üzerinde Fernandez’in vuruşunda top savunmadan sekip üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
15. dakikada sol çaprazdan Gökhan Töre’nin ortasında Demba Ba’nın ceza sahası sağ çaprazından gelişine vuruşunda top filelerle buluştu. 0-1
23. dakikada Veli’nin ortasında ceza sahasının solunda topla buluşan Olcay’ın pasında bomboş durumda olan Demba Ba’nın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
61. dakikada hızlı bir şekilde ceza sahasına giren Olcay, Goian tarafından yere düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi.
62. dakikada penaltı atışını kullanan Gökhan Töre, fileleri havalandırdı. 0-2
66. dakikada Sosa’nın kaleyi karşıdan gören yerden serbest vuruşunda top barajdan geri döndü.
72. dakikada ceza sahası içinde Sankare’nin indirdiği topla buluşan Barrales’in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2
83. dakikada Bakasetas’ın ceza saha dışından vuruşunda top Parra’ya çarpıp, filelerle buluştu. 2-2
STAT: Theodoros Kolokotronis
HAKEMLER: Manuel Jorge Moreira Sousa xx, Rui Tavares xx, Alvaro Daniel Carvalho xx
ASTERAS TRIPOLIS: Kosicky xx, Panteliadis xx, Sankare xx, Lluy xx, Goian xx, Fernandez xx (Bakasetas dk. 77 xx), Zisopoulos xx, Kourbelis x (Usero dk. 62 x), Mazza xx, Parra xx, Gianniotas xx (Barrales dk. 46 xx)
YEDEKLER: Theodoropoulos, Eric Tie Bi, Munafo, Tsokanis
TEKNİK DİREKTÖR: Staikos Vergetis
BEŞİKTAŞ: Cenk x, Serdar xx, Pedro xx, Ersan xx, Motta xx, Veli xx, Atiba xx, Olcay xx (Kerim Frei dk. 64 x), Sosa xx (Oğuzhan dk. 72 x), Gökhan Töre xx (Necip dk. 86 x), Demba Ba xxx
YEDEKLER: Emre Metin, Atınç, İsmail, Necip, Mustafa
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic
GOLLER: Demba Ba (dk. 15), Gökhan Töre (dk. 62 pen.) (Beşiktaş), Barrales (dk. 72), Parra (dk. 83) (Asteras Tripolis)
KIRMIZI KART: Atiba (dk. 73) (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Panteliadis, Goian, Sankare (Asteras Tripolis), Motta, Atiba, Ersan, Cenk (Beşiktaş)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:01

İLGİLİ HABERLER