Spor
  • 9.6.2010 14:09

6 YENİ STAD YAPILACAK, İZMİR HAREKETLENDİ

Ankara, Antalya, Eskişehir, Bursa ve Konya ile birlikte İzmir'in Karşıyaka ilçesine bağlı Örnekköy'e yapılacak 40 bin seyirci kapasiteli stat haberi, İzmirlileri mutlu etti. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla İzmir'e 40 bin, Ankara ve Antalya'ya 41 bin, Eskişehir'e 37 bin, Bursa'ya 33 bin, Konya'ya 32 bin kişi kapasiteli stat yapılacak. Bu tesislerin maliyetinin yaklaşık 850 milyon avro olması bekleniyor.

Karşıyaka'ya satat yapılması planlanan 142 dönümlük arazinin, Hazine'den Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredildiğini söyleyen İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, stat ve spor tesisi yapılması yönünde hiçbir sıkıntı olmadığını açıkladı. İzmir'e Avrupa kriterlerinde bir stat yapılacağını belirten Sadıklar, "Futbol şampiyonasını 2016'da alamadıysak, 2020'de alabiliriz. Bu stat yapıldığında, büyük maçlar da burada oynanabilir. Spor tesisi her zaman için gerekli, gençliğe hitap ediyor." diye konuştu.

Karşıyaka'ya stat yapımının beş yıldır konuşulduğunu hatırlatan Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) Başkanı Hüseyin Çalışkan ise kulübe katkı sağlayacak şekilde düzenlenmesini istedi. Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki stadın yaşayan ve yaşatılan bir yer olmasını isteyen Çalışkan, proje ve yapım aşamasına kendilerinin de ortak edilmesini istedi. Profesyonel takımları ve alt yapıyı da stadın bulunduğu alana taşımayı düşünebileceklerini kaydeden KSK Başkanı Çalışkan, "Bizim bu projeye dahil edilmemiz gerekir. Öyle bir proje hazırlanmalı ki kulübümüze gelir sağlayacak stadın altı değerlendirilebilsin. Böyle bir projede, bölgede otel ihtiyacı da doğabilir. Proje, uzun soluklu planlanmalı." dedi.

Karşıyaka sınırları içinde yok denecek kadar az kalan arazilerden bir stat yeri hazırlandığını ve planlarının onaylandığını kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da projenin bir an önce hayata geçirilmesi istedi. Önümüzdeki yıl KSK'nin 100. yılını kutlayacağını hatırlatan Başkan Durak, şöyle konuştu: "100 yıllık bir kulübün, kendi stadına ihtiyacı var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, seçimlerden önce 20 bin seyirci kapasiteli bir stat sözü vermişti aak Futbol Federasyonumuz'un daha da büyüğünü yapacağını söylemesi bizi çok sevindirdi. Karşıyakamız'a kim hizmet getirirse arkasında oluruz."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 07:07

İLGİLİ HABERLER