Spor
  • 26.12.2014 23:33

Aleks Maric resmen Galatasaray'da

Maric resmen Galatasaray'da... Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı, Sırp pivot Aleks Maric'i kadrosuna dahil etti. Sırp oyuncunun Avustralya vatandaşlığı da bulunuyor.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, daha önce anlaşmaya varılan ve sağlık kontrolünden geçen 2,11 metre boyundaki Maric ile sözleşme imzalandığı bildirildi.

Sarı kırmızılı takımın yeni transferi, Türkiye Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital'ın Darüşşafaka Doğuş ile yapacağı maç öncesi Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen antrenmanda takımla çalıştı.

Maric, daha önce Maccabi Tel Aviv, Lokomotiv Kuban, Panathinaikos, Partizan gibi önemli takımlarda oynayıp Avrupa Ligi, Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Son olarak İsrail'in Maccabi Electra takımında forma giyen 30 yaşındaki oyuncu, Euroleague'de bu sezon 8 maçta oynadı. Az süre alan Sırp oyuncu; 2,3'er sayı ve ribaund ortalamasıyla mücadele etti. Ülkesinin Partizan takımında da forma giyen Maric, Euroleague'de bu ekibin formasıyla 2009'da Anadolu Efes'e karşı 34 sayı ve 16 ribaund ile bu organizasyondaki kariyer rekorunu kırmıştı.

Çift pasaportu bulunan oyuncu, Avustralya Milli Takımı'nda da forma giyiyor.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:20

İLGİLİ HABERLER