Spor
  • 2.10.2014 12:20

Arda İspanya'da manşette

13 Eylül'de Atletico Madrid'i Real Madrid karşısında 2-1 galip getiren golü kaydeden Arda Turan, dün de Juventus'a bu sezon gol atan ilk futbolcu oldu. İspanya ve İtalya gazeteleri bugünkü manşetlerinde hep Arda vardı.
Atletico Madrid’i Juventus karşısında galibiyete taşıyan golü atan Arda Turan, İspanya basınında manşetleri süsledi
.

Milli futbolcunun performansına dikkat çeken İspanyol Marca gazetesi, manşetinde “Yakıcı” başlığını kullanırken, “Real Madrid maçında attığı golden sonra bu kez Juventus karşısında da galibiyeti getiren isim oldu” ifadelerine yer verdi. Gazetenin internet sitesi de Arda’dan övgüyle söz ederken, “Arda, dev katil” başlığını attı.

Mundo Deportivo gazetesi, Arda Turan’ın performansıyla Atletico’ya hayat verdiği yazarken, yıldız futbolcunun performansı için “büyüleyici” ifadelerini kullandı. AS gazetesi de “Arda’nın takımı savaşı kazandı” başlığıyla bu önemli galibiyeti okuyucularıyla paylaştı.


İTALYAN BASINI: JUVENTUS'UN FİYAKASINI BOZDU
İtalyan basını da Arda Turan'ın, Juventus kalecisi Buffon'un gol yememe orucuna dikkat çekerek, "Arda Buffon'un 837 dakikalık orucunu bozdu" ifadesini kullandı. La Gazzetta dello Sport, sahanın yıldızının Türk futbolcusu olduğunu belirterek “Arda Turan golünü atarken Atletico Madrid’i de zengin etti" dedi.

Corriere dello Sport gazetes, “Arda Turan Juventus’un bu sezon gol yememe fiyakasını, karambolden attığı golle bozdu. Türk futbolcu dehasıyl a sanki çölde vaaz veriyordu Juventuslu futbolculara” değerlendirmesinde bulundu.

Tuttosport gazetesi “Arda Turan böyle istedi” başlığı ile verdiği haberinde, "Türk futbolcu, Juventuslular'ın suratlarını tıpkı formaları gibi yeşile çevirdi. Harika oynadı, harika bir gol attı ve Juve'nin bu sezonki yenilmezliğine son verdi" diye yazdı.

Maçın yorumunu yapan SKY Sport kanalı da Arda Turan’a övgüler yağdırarak, “Bu sezon kimsenin yapamadığını gerçekleştirdi Bin 54 dakikadır kalesinde gol görmeyen Juventus’u nefis bir golle devirdi ve ne denli klas bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı” dedi.      
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:22

İLGİLİ HABERLER