Spor
  • 6.7.2015 23:38

Arda Turan resmen Barcelona'da

İspanyol devi Barcelona, milli futbolcu Arda Turan ile 5 yıllık anlaşmaya vardıklarını resmi internet sitesinden duyurdu. Barcelona transfer haberini, internet sitesinden "Hoşgeldin Arda" diyerek açıkladı.

Arda Turan'ın menajeri Ahmet Bulut ise, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada Arda'nın bonservis beldenin 41 Milyon Euro olduğunu söyledi. 

Barcelona resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Barcelona yönetiminin teknik heyetin Arda için verdiği olumlu rapor doğrultusunda bu transferi gerçekleştirdiği ifade edilirken, Katalan ekibinin Atletico Madrid'e 34 milyon euro ödeyeceği belirtilirken, bu bedelin bonuslarla birlikte 41 milyon euroya ulaşabileceği ifade edildi.

12 milyon euroya transfer olduğu Atletico Madrid'de 4 sezon forma giyen ve 178 maçta 22 gol atma başarısı gösteren Arda, takımıyla bir Şampiyonlar Ligi finali, bir UEFA Avrupa Lig ve bir de La Liga şampiyonluğu yaşama başarısı göstermişti.

Katalan ekibi, iki kulübün transfer için anlaşmaya vardığını internet sitesinden açıkladı. 

Anlaşmada Barcelona'nın Arda'yı 20 Temmuz'a kadar Atletico'ya tekrar verebileceğini ifade edildi. Barcelona'da başkanlık seçimleri olacak. 

NTV Spor'un canlı yayınına katılan Arda'nın menajeri Ahmet Bulut, bonservis bedelinin 41 milyon euro olduğunu ve sözleşmenin beş yıllık olduğunu söyledi. Bulut, Chelsea ile hiç görüşmediklerini Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin çok istediğini ve bu yüzden hızlı gerçekleştiğini ifade etti. Bulut, Arda'nın Ocak'a kadar Barcelona'da transfer yasağı nedeniyle oynayamayacağını da ekledi.

Barcelona'dan yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle;

"Teknik direktör Luis Enrique'nin isteği ve Teknik Kurul'un FC Barcelona'ya geçebileceği konusunda olumlu görüşleri İdari Kurul'a geçtiğimiz hafta ulaşmıştır. Kurul, aylar önce başlatılan görüşmelerin ardından, oyuncu ve Atletico Madrid'e anlaşma olduğunu görerek, sözkonusu işlemi incelemiştir. Varolan bilgileri inceleyen komisyon, işlemi olumlu karşılamıştır.

Bu durum seçim işlemi içinde geçici olarak yapıldığı için, İdari Kurul kendisine verilen ve Kulüp Tüzüğü'nde de belirtildiği gibi, "kulübün normal işleyişi ve çıkarlarının korunması için gerekli ve temel eylemlerle sınırlandırılan" yetkilerini kullanarak, teknik direktör ve teknik komitenin istediği oyuncuların alımlarına dair işlemlerin gerçekleştirilmesine, aynı zamanda, bu işlemin son onayının gelecek Yönetim Kurulu'na bırakılmasına karar verilmiştir.

Kulübün çıkarlarının korunması ve son kararın seçilecek başkana bırakılması prensiplerinin uzlaştırılması için, oyuncunun transferi için fırsatın da ilerleyen zamanlarda kaybolmaması için, FC Barcelona Atletico Madrid kulübüyle Arda Turan'ın gelecek 5 sezon için, 34 milyon sabit ücret ve 7 milyon da değişken ücretler karşılığında transferi için anlaşmaya varmıştır.

Transfer anlaşması oyuncunun Atletico Madrid'e satışının transferin sabit ücretin yüzde 10 eksiği karşılığında gerçekleşmesi için bir seçenek de bulundurmaktadır. Bu seçencek FC Barcelona tarafından, 20 Temmuz saat 24'e kadar, bir sonraki Yönetim Kurulu'nun istemesi hâlinde, uygulanabilecektir.

Bu anlaşma İdari Kurul tarafından oy birliği ile onaylanmıştır.

İdari Kurul, işlemin bu haliyle kulübün çıkarlarını korumaya ve 18 temmuz'da yapılacak seçim sonucu seçilecek olan başkanın kararına saygı gösterme prensiplerini taşıdığı kanaatindedir."

Arda Barcelona'nın transfer yasağı nedeniyle Ocak ayına dek Barcelona forması giyemeyecek.

iha-eurosport

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:29

İLGİLİ HABERLER