Spor
  • 29.11.2015 23:17

Aslan fırsat tepti

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşaspor’a konuk oldu. Çekişmeli geçen mücadele 2-2 eşitlikle son buldu.

Mustafa Denizli’nin gelişi kısa bir zaman kapsasa da takımda ufak tefek de olsa bir değişim bekleniyordu. Maça iyi başlayan ve erken bir gol bulan sarı-kırmızılılar, golden sonra eski bilindik tutuk görüntüsünü sergiledi. Ayakta top tutmakta zorlanan Galatasaray’ın aksine Kasımpaşa etkili ataklar gerçekleştirdi.

ÇOLAK SÜRPRİZİ

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin ilk sürprizi Emre Çolak oldu. Spor Toto Süper Lig’deki Kasımpaşaspor mücadelesinde Denizli, ilk 11’de eski kadrolara nazaran ufak değişikliklere gitti.

Mustafa Denizli’nin en büyük sürprizi Emre Çolak oldu. İlk 11’de Emre Çolak’a görev veren Denizli, geri ikiliyi Semih Kaya ve Aurelien Chedjou ikilisinden kurdu. Son zamanların formda ismi Olcan Adın kulübeye çekilirken, stoperde bu sezon fark yaratan Hakan Balta ise sol bekte kendine yer buldu.

Hamza Hamzaoğlu Emre Çolak’a ligde sadece bir defa Eskişehirspor maçında ilk 11’de görev verdi.

ASLAN HIZLI BAŞLADI

Wesley Sneijder’in sol çaprazdan ortasında Lukas Podolski kafasıyla topu ceza sahası ortasına indirdi. Burak Yılmaz’a sadece dokunmak kaldı: 1-0.

Maçın 26. dakikasında kritik bir an yaşandı. Muslera’nın zamansız çıkışı sonrasında Ryan Donk boş kaleye sert bir şut gönderdi. Top üst direkten çizgiye çarpıp ceza alanına yöneldi. Hakem Halis Özkahya pozisyona devam dese de, görüntüler topun çizgiyi geçtiğini gösteriyordu. Kasımpaşalı oyuncular karara itiraz etmediler.

Kasımpaşaspor bu dakikalarda baskılarını artırdı. Altı pastan çekilen şutun savunmaya çarpması, kaleci Muslera’yı yanıltırken Hakan Arslan’a boşta kalan topa sadece dokunmak kaldı: 1-1

PAŞA BASTIRDI

İkinci yarıda daha hareketli bir Galatasaray vardı. İkinci devreye Emre Çolak yerine Jose Rodriguez yerine başlamayı tercih etti Denizli. İlk devrede olduğu gibi yine erken biğr gol buldu sarı-kırmızılılar. Chedjou’nun soldan ortasında Hakan Balta güzel bir dokunuşla Ramazan Köse’yi avladı.

İkinci yarının bir kopyası şeklinde golü bulduktan sonra kontrolü kaybetti Galatasaray. Rıza Çalımbay, Oscar Scarione ve Yonathan del Valle gibi kozlarını da oyuna sokarak takıma hücumda dinamizm getirmeyi amaçladı. Ev sahibi takım Eren Derdiyok ile birkaç tehlikeli pozisyon yaratamayı başarsa da bir sonuç alınamadı.

CİMBOM SAHADA YOK

Mustafa Denizli 68. dakikada Yasin Öztekin’i çıkararak yerine Sinan Gümüş’ü oyuna dahil etti. Hücumda beklediği hareketliliği bulamayan Galatasaray kalesinde ataklar görmeye devam etti. Dakikalar 75’i gösterirken Adem Büyük sağ kanattan seri çalımlarla Galatasaray sahasına girdi. Adem’in ortaladığı top sonrasında topla buluşan Titi, Muslera’nın solundan topu filelerle buluşturdu: 2-2

MUSLERA KURTARDI

Kasımpaşaspor’un baskıyı artırdığı anlarda sarı-kırmızılıların file bekçisi Fernando Muslera çıktı sahneye. Oscar Scarione’nin bir şutunu kornere çelen Uruguaylı, ertesinde Eren Derdiyok’un girdiği önemli bir pozisyonda da başarılı oldu. Son 10 dakikada Galatasaray ataklarında bir canlanma görüldü. Jose Rodriguez ve Podolski arasındaki ver-kaç ile tehlikeli olan Galatasaray, 82. dakikada Podolski ile etkili oldu. Alman yıldızın sol çaprazdan çıkardığı sert şut üstten auta gitti. Mücadelede başka pozisyon olmayınca taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldılar.

Galatasaray bu skorla 23 puana yükselirken, Kasımpaşa da puanını 20’ye çıkardı.

Spor Toto Süper Lig’de 14. haftada Galatasaray evinde Bursaspor’u konuk edecek. Kasımpaşaspor ise Osmanlıspor deplasmanına gidecek.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

13. dakikada Galatasaray, Burak Yılmaz’ın golü ile öne geçti. Sol taraftan Sneijder’in arka direğe ortasında Podolski kafa ile topu kale önünde bulunan Burak Yılmaz’a indirdi. Burak’ın gelişine vurduğu top ağlarla buluştu: 0-1.
23. dakikada Sneijder’in Emre Çolak’a derinlemesine pasında Emre bekletmeden pasına Burak Yılmaz’a verdi. Burak Yılmaz’ın ceza alanı çizgisi hemen önünde ki yerden şutu kalecide kaldı.
26. dakikada uzun atılan pasa hareketlenen Eren Derdiyok, ceza sahası içerisi sağ çaprazda topu kafasıyla Ryan Donk’un önüne indirdi. Donk, penaltı noktasının hemen gerisinden çok sert bir şut çekti fakat top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.
32. dakikada Kasımpaşa, Hakan Arslan ile beraberliği yakaladı. Adem Büyük, Sabri Sarıoğlu’undan sıyrıldıktan sonra pasını Eren Derdiyok’a aktardı. Eren, penaltı noktasının gerisinden sert vurdu. Semih Kaya’dan seken top kaleci Fernando Muslera’yı yanılttı ve boşta kalan topu Hakan Arslan, altıpasın sol çaprazında kafasıyla tamamlayarak topu filelere gönderdi: 1-1.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı.
48. dakikada Burak Yılmaz’ın pasıyla ceza yayının hemen solunda topla buluşan Podolski’nin sert şutu kaleci Ramazan Köse’de kaldı.
51. dakikada Galatasaray, Hakan Balta’nın golü ile 2-1 öne geçti. Semih Kaya’nın penaltı noktasında ki şutu yan direkten geri döndü. Sol kanatta topla buluşan Aurelien Chedjou ortasını ön direğe doğru yaptı. O noktaya hareketlenen Hakan Balta, sağ ayağıyla şutunu çekti ve top ağlarla buluştu: 1-2.
72. dakikada sol taraftan paslaşılarak kullanılan kornerin ardından topla buluşan Del Valle, ortasını ön direğe doğru gönderdi. Bu noktada savunmaya rağmen topa iyi yükselen Eren Derdiyok, kafa vuruşunu yaptı ancak top kalenin üstünden auta çıktı.
76. dakikada Kasımpaşa, Titi ile bir kez daha beraberliği yakaladı. Sağ kanattan ceza sahası içerisine sokulan Adem Büyük pasını Oscar Scarione’ye aktardı. Scarione’nin penaltı noktasından çektiği şut kendi takım arkadaşından geri döndü. Dönen topu önünde bulan Del Valle pasını Titi’ye attı. Titi’nin, ceza sahası içi sol çaprazından çektiği şut savunmanın arasından geçerek ağlarla buluştu: 2-2.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Erhan Kartal (Dk. 58 Oscar Scarione), Titi, Omeruo, Vigneau, Ryan Donk, Castro, Tunay Torun (Dk. 59 Del Valle), Hakan Arslan, Adem Büyük (Dk. 86 Abdullah Durak), Eren Derdiyok
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Chedjou, Hakan Balta (Dk. 85 Olcan Adın), Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 46 Rodriguez), Yasin Öztekin (Dk. 69 Sinan Gümüş), Sneijder, Podolski, Burak Yılmaz
Goller: Dk. 13 Burak Yılmaz, Dk. 51 Hakan Balta (Galatasaray), Dk. 32 Hakan Arslan, Dk. 76 Titi (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 42 Hakan Balta, Dk. 75 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 77 Ryan Donk (Kasımpaşa)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:26

İLGİLİ HABERLER