Spor
  • 20.9.2014 17:54

Atletico Madrid borçlarını sıfırladı

Son üç yılda iyi bir grafik çizen son İspanya Şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi finalisti Atletico Madrid'in bu başarısı kulübün borçlarını kapatmasını sağladı.

Atletico Madrid'in özellikle Simeone dönemiyle yakaladığı başarı kulübü ekonomik anlamda da ayağa kaldırdı.

Atletico Madrid'in başkanı Enrique Cerezo'nun da kulübün borçlarını yavaş yavaş azaltma planına takımın başarısı oldukça yardımcı oldu. 2003 yılından bu yana görevde olan Cerezo, yaklaşık 200 milyon Euro'nun yarısından çoğunun ödendiğini ve 1 Ekim itibariyle kulübün 80 milyon Euro'luk borcunun kaldığını açıkladı.

Sadece 2014 yılında Atletico Madrid 90 milyon Euro borç ödeyerek, bu konudaki sorunu büyük oranda çözdü. Başkan Cerezo, Atletico'nun yıl sonuna kadar 25 milyon Euro'luk borcunu daha kapatacağını umduğunu söyledi.

Tüm ödemelerin yanında oyunculara 14 milyon Euro prim ödeyen kulüp, geçen sene 2 milyon Euro da kar etti. Şimdi Ekim ayındaki mali kurulda yapılan ödemeler Kulüp İdare Konseyi'ne sunulacak ve ödemeler yönetimce de onaylanmış olacak. Dün Uzak Doğulu iletişim şirketi Huawei ile sözleşme imzalayan İspanyol ekibi mali anlamda yeni bir kaynak daha bulmuş oldu.

Her ne kadar Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde Olympiacos'a 3-2 yenilse de grup aşamasında alacağı puanların getireceği gelirler de kulübe ekonomik olarak bir miktar daha destek sağlayacak.

Kulübün mali anlamda kullanacağı kozlardan biri de 2016'da geçmeyi planladığı Madrid Olimpiyat Stadyumu'na isim sponsoru edinmek. Bu seçenek şu an masada bekletiliyor ve bu sezonun sonunda gündeme alınması bekleniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:40

İLGİLİ HABERLER