Spor
  • 21.3.2013 21:19

Avcı : Hamit'i ikinci maçta oynatacağım

2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde Andorra ile karşılaşacak A Milli Takım'da teknik direktör Abdullah Avcı basının karşısına çıktı.Milli takımın teknik patronu Abdullah Avcı'nın açıklamalarından satırbaşları:

“2012 performansı özellikle Mayıs döneminde sağlıklı ve yukarıya doğru gidiyordu. Romanya ve Macaristan maçları bizim planladığımızın dışında giden, mücadelenin olduğu ama sonucu istediğimiz gibi olmayan bir maçtı. Futbolun içinde bunlar var. Nasıl başladığımız değil nasıl bitirdiğimiz önemlidir.”

“Andorra Stadı daha evvelden bizim de baktığımız, stat atmosferinde uzakta bir yer. Sahanın zemininin düzgün olduğunu biliyorum. Rakibi son derece ciddiye alan bir Türk milli takımı izleyeceğiz.”

“Şu an itibariyle beni endişelendiren bir şey yok. Geçen hafta sakatlıklar olmuştu ama biz bunu hiç dile getirmedik. Andorra ve Macaristan maçlarında bizim oyuncu kalitesi, oyuncuların performanslarının tamamen yukarıda olması, tekniğin dışında zihinsel olarak burada olmaları beni mutlu ediyor. Kafamda en ufak bir soru işareti yok.”

“Üç kalecimiz de bizim bulunduğumuz süreçte milli takımda görev olan ve form durumları iyi olan kaleciler. Üçünden birini seçeceğiz, şu an bir isim vermek doğru değil. Hepsinin form durumu iyi, üçü de aynı kalitede.”

“Hamit bu maçta sarı kart cezalısı. Sakatlığı ikinci maç için geçerse o maçta kullanacağız.”

“Rakibe saygı her zaman göstereceksin. Türk futbol tarihinde bu tip maçlarda hep sıkıntı yaşanmıştır. Oyunu 90 dakika ciddi bir şekilde oynamak gerek.”

“Biz bu yarış başlamadan önce de inanıyorduk, şimdi de inanıyoruz. Bizim için önemli olan bu aydan altı puanla çıkmak ve rakiplerin maçlarını beklemek. Ondan sonraki senaryoyu hep beraber göreceğiz. Buradan alacağımız iyi sonuçla taraftarımız 26’sında Saracoğlu’nda coşkuyla bizi destekleyeceklerdir. Sıkışık olduğumuz durumlarda Türk toplumunun nasıl çıkışlar yaptığını herkes görmüştür.”

“Nuri’yi ben genç takımdan beri tanıyorum. Ben birey olarak herkese aynı yakınlıktayım. Nuri’nin 16 yaşından beri gelişimini görmek beni mutlu ediyor. Bekir’e de Nuri’ye de aynı uzaklıktayım.”
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:00

İLGİLİ HABERLER