Spor
  • 27.5.2016 00:03

Avrupa’nın göbeğinde holigan savaşı

Avrupa’nın göbeğinde futbol karşılaşmalarından sonra pek alışkın olunmadık olaylar yaşandı. Avrupa’nın en medeni ülkelerinden biri olan İsviçre’de önce soyunma odası koridorlarını basan holiganlar, daha sonra şehirde olaylar çıkardı.

İsviçre Süper Lig’in son haftasında FC Zurich, sahasında Valduz’u yenmesine rağmen ligden düşmesi ortalığı karıştırdı. 1988 yılından bu yana ilk kez küme düşen ev sahibi takımın taraftarları, maçın bitiş düdüğü ile birlikte tünellere koşarak soyunma odasında futbolculara saldırmaya çalıştı.

zürich-iç

Yüzlerce taraftar, soyunma odasına giden takımların peşinden tünele girdi. Koridorda bekleyen güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonrasında ciddi bir olay yaşanmadı. Ancak Batı Avrupa liglerinde çok fazla yaşanmayan bu olayların ardından FC Zurich takımının futbolcuları ve teknik heyeti, büyük korku yaşadılar.

zürich-iç1

Ancak FC Zurich taraftarlarının öfkesi sona ermedi. Sokaklara dökülen holiganlar, şehrin altını üstüne getirdi. Dükkanların büyük hasar gördüğü olaya tazyikli su ve biber gazı ile müdahale eden İsviçre polisi, taşkınlığı zor da olsa kontrol altına aldı. Birçok taraftar gözaltına alındı.

zürich-iç2

Güncellenme Tarihi : 26.5.2016 22:24

İLGİLİ HABERLER