Spor
  • 2.12.2007 14:43

AZİZ YILDIRIM FEDERASYONA SERT ÇIKTI!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kuruluş ve görevleri hakkındaki 3813 sayılı yasada değişiklik öngören taslakla ilgili görüşlerini açıklayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ''Federasyonumuz bu yeni süreci bir fırsat olarak değerlendirmelidir'' dedi.
      Başkan Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nin 58. sayısında yer alan yazısında, FIFA'nın diğer üye ülkeler gibi istediği değişiklik taleplerinin, bir kurumsallaşma olgusundan kaynaklandığını vurgulayarak, ''Türk Futbol Federasyonu, kurumsallaşmanın gereklerini yerine getirip, diğer kulüplerimizi de kurumsallaşma adına yeni bir hareketin içine çektiğinde Türk futbolu hepimizin görmek istediği yeni misyonuna kavuşacaktır. Bu kurumsallaşma süreci her ne kadar sancılı bir dönem gibi gözükse de dünyanın birçok ülkesinde bu yönde atılmış futbol federasyonları eğilimleri, çağın gerektirdiği kaliteli sonuçlar doğurmuştur. Türk futbolunun bir temsilcisi olan Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu süreçten başarıyla geçtiğimizi düşünüyoruz. Türk futbolunun gelişimi adına, diğer kulüplerimizin de bu başarıya ortak olmaları gerekmektedir'' diye konuştu.
     
     İDDİALI SÖZLER
      Inter ile oynadıkları maçtan üzgün döndüklerini ifade eden Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkacağını söyledi.
      ''Gönlümüz Fenerbahçemizin gruptan çıkma vizesini erken yakalamasından ve gruptan birinci olarak ayrılmasından yanaydı, ancak orada sadece grup liderliğini kaybettik'' ifadelerini kullanan Yıldırım, ''12 Aralık'ta kendi sahamızda oynayacağımız CSKA maçının neticesiyle göreceksiniz ki; Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi'nde şimdiye kadar mücadele etmiş Türk takımlarının arasında en çok puanı hanesine kazıyarak kendi grubundan çıkan takım olmanın mutluluğunu hepimize yaşatacaktır'' iddiasında bulundu.
      Başkan Yıldırım, her platformda kendini yenileme yarışı içinde bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün dünyada ilk kez spor ve bilim adına yaptığı ''100. Yıl Spor ve Bilim Kongresi''nin Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda büyük bir katılımla gerçekleştiğini dile getirerek, bu kongrenin bundan sonra da her yıl geleneksel bir şekilde devam edeceğini umut ettiğini söyledi.
      Yıldırım, ''Fenerbahçe Spor Kulübü sadece kendi kulübü için değil, Türk sporunun gelişmesi konusundaki katkılarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra devam edecektir'' dedi.
     
     MİLLİ TAKIMA KUTLAMA
      Türk Milli Takımı'nın Avrupa Kupası Finalleri'ne katılmasını ve Türk Milli Takımı'nda yer alan Fenerbahçeli oyuncuları da bu başarıya verdikleri katkıdan dolayı kutlayan Aziz Yıldırım, Ampute Milli Takımı'nın Dünya üçüncülüğünü de tebrik etti.
      Yıldırım, ''Kalleş mayınlara inat, futbolla hayata dönen, asker üniformasıyla bu ülkeye hizmet ederken, milli takım formasıyla önemli bir başarı kazanan bu evlatlarımızın da Milli Takım oyuncularımız gibi ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.
      Kasım ayı içerisinde Gebze'de tapusu kulübe ait olan 120 dönümlük yeni bir arazinin alım işlemini tamamladıklarını söyleyen Başkan Yıldırım, bundan sonra da projelerin tamamını hayata geçirmek için süratli bir yol haritası çizerek yola devam edeceklerini sözlerine ekledi.

milliyet

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:24

İLGİLİ HABERLER