Spor
  • 5.7.2011 02:17

AZİZ YILDIRIM TUTUKLANIRSA UEFA FENERBAHÇE'Yİ SİLECEK

Şike konularında çok titiz olan UEFA, mahkemelerin vereceği ilk kararı bekliyor. Savcı, ifadeleri aldıktan sonra suçlananları ya serbest bırakacak, ya da tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedecek. Mahkemenin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için tutuklama kararı vermesi durumunda, UEFA’nın, Sarı-Lacivertli ekibi, Şampiyonlar Ligi’nde oynamaktan men edeceği iddia edildi. Soruşturmanın uzun sürmesi nedeniyle ülke federasyonları karar veremese de, UEFA, söz konusu takımları Avrupa Kupaları’na katılmaktan men ediyor.

Terleten sorular

Şike yapılması karşılığında Fenerbahçe'ye transfer edilme sözü aldınız mı? Transfer ücretini nereden aldınız, kalan bölümü ne zaman ve ne şekilde alacaksınız?

Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe’nin yeni transferi Sezer Öztürk ve Emenike’nin sorgularının tamamlandığı öğrenildi... Sorgu sürecinde Sarı-Lacivertli takımın oyuncularına sorulan
sorular da gün ışığına çıktı. Buna göre Sezer Öztürk’e daha çok eski takımı Eskişehirspor ile Fenerbahçe maçına ilişkin sorular yöneltildi. Şike yapması karşılığında Fenerbahçe’ye transfer edilme sözü alıp almadığı sorulan genç yıldıza, bazı telefon kayıtlarının da bilgisi verildi ve “Benim bunlar hakkında bilgim yok” yanıtı alındı.

Para ilişkileri soruldu...

Emenike’ye de sorguda Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe maçı soruldu... Nijeryalı’ya, “Bu maçta sakatlığını gerekçe göstererek oynamaman halinde Fenerbahçe’ye transfer edileceğine dair bir söz aldın mı?” diye soru yönelten emniyet yetkililerinin gündeminde para ilişkileri de vardı. Emenike’yetransfer parasını nasıl ve kimden aldığı, kalan bölümü ne zaman ve nasıl alacağı da soruldu. Gözaltında bulunan Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu’nun da bu transferlerde kilit rol oynadığı edinilen bilgiler arasında.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER