Spor
  • 20.9.2017 15:04

Barcelona kulübü Katalan halkını destekliyor

Barcelona Yönetimi, polis baskınını kınadıklarını ve Katalan halkının verdiği mücadeleye destek verdiklerini açıkladı.

İspanyol jandarması, Madrid yönetimi tarafından yasadışı ilan edilen tartışmalı bağımsızlık referandumu öncesinde Katalan hükümetinin genel merkezine baskın yapmıştı.

BAZI KURUMLARDA ARAMA YAPILDI

İspanyol haber ajansları, savcılık talimatıyla düzenlenen operasyonda jandarma ekiplerinin, Katalonya özerk yönetimi hükümetine bağlı ekonomik işler, çalışma ve sosyal güvenlik, mali işler ve dışişleri gibi bazı kurumların binalarına girerek arama yaptığını duyurmuştu.

Ulusal basında çıkan haberlerde, Katalonya Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Oriol Junqueras'ın yardımcılarından Josep Maria Jove'nin gözaltına alındığı ileri sürüldü.

BARCELONA'DAN KINAMA

Yaşanan bu olay sonrası resmi Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Barcelona Kulübü, bu baskını kınadıklarını duyurdu.

Katalan devi, Katalonya halkının kendi kaderini tayin etme hakkında sahip olduğunu, bu hakların özgürce kullanılmasını engelleyecek her türlü saldırının da karşısında olduklarını belirtti.

İşte o açıklama:

Katalan Özerk Yönetimi ise 1 Ekim'de her ne olursa olsun bağımsızlık referandumunu gerçekleştirmeye kararlı olduklarını duyurmuşlardı.

Güncellenme Tarihi : 20.9.2017 15:10

İLGİLİ HABERLER