Spor
  • 17.7.2017 01:00

Başpehlivan Balaban demokrasi nöbetinde

656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail  Balaban, Edirne'de demokrasi nöbetine katıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz  Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri çerçevesinde, Atatürk Anıtında  düzenlenen programa altın kemeri ve kupası ile katılan Balaban, 15 Temmuz  şehitlerini hürmetle andıklarını söyledi.

Hain darbe girişimini unutmayacaklarını vurgulayan Balaban, ''İnşallah  ülkemizde böyle bir acının yaşanmamasını diliyorum. Edirnehalkına bana  verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Altın kemeri kuşanmayı Allah bana nasip etti." dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir ise bu sene güreşe ciddi bir kalite  geldiğini belirterek, bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Edirne'nin her şeyin en güzeline layık olduğunu anlatan Özdemir, "Er  Meydanı gelecek yıl güreşlerde çok daha modern olacak. Güreşçimiz Balaban geçen  cuma günü Trakya Üniversitesini ziyaret etmiş, biz onun üniversiteye öğretim  üyesi olarak gelmesini istiyoruz. Çünkü Kırkpınar'da gelecek yıllar güreşecek  pehlivan için böyle bir eğitmene ihtiyacımız var." diye konuştu.

Başpehlivanın hocası HASAN Aydın ise 15 Temmuz hain darbe girişimini  kınayarak, "Bu yiğitler olduğu sürece hainler hiçbir zaman başarılı  olamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başpehlivan Balaban, protokol üyeleri ve  vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncellenme Tarihi : 17.7.2017 00:44

İLGİLİ HABERLER