Spor
  • 21.4.2015 23:56

Bayern Münih Porto'yu perişan etti

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Bayern Münih evinde Porto'yu 6-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan Bayern Münih 14. dakikada Thiago'nun kafa golüyle maçta 1-0 öne geçti. Bu golden kısa bir süre sonra sahneye Boateng çıktı. Kullanılan köşe vuruşunda seken topa iyi yükselen Boateng takımını 22. dakikada iki farklı üstünlüğe taşıdı.

Bayern Münih - Porto

Yarı finale çıkmak için üç farklı galibiyete ihtiyacı olan Bayern Münih bu avantajı ise 27. dakikada yakaladı. Sağ kanattan yapılan ortada topa ilk dokunan Müller oldu. Alman yıldızın ortasına iyi yükselen Robert Lewandowski skoru 3-0'a getirdi. Kalesinde gördüğü üst üste gollerden sonra oyun konsantrasyonunu kaybeden Porto 36. dakikada kalesinde 4. golü gördü. Ceza sahasının dışından Müller'in şutu defansa çarpıp yön değiştirince top ağlarla buluştu.

İlk yarı skorunu tayin eden gol ise 40. dakikada yine Robert Lewandowski'den geldi. Müller'in baskısı sonrası ceza sahası içerisinde topla buluşan Lewandowski yerden şık bir vuruş yaptı ve skoru 5-0'a getirdi.

Bayern Münih - Porto

İkinci yarıda rahat bir görüntü ortaya koyan Almanlar 73. dakikada kalesinde golü gördü. Sağdan gelişen atakta arka direkte kendini unutturan Jackson Martinez Porto'yu ümitlendirmesine rağmen son noktayı Xabi Alonso koydu.

Karşılaşmanın 89. dakikasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen tecrübeli futbolcu kullandığı harika frikikle takımının 6. golünü attı. Ayrıca Porto'da 6. gol öncesinde Ivan Marcano yaptığı sert faul sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Gollü maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca ilk maçı 3-1 kaybeden Bayern Münih rövanşta rakibini 6-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:55

İLGİLİ HABERLER